SPIEGEL:Η επιλογή του Παπαδήμου είναι συμβολική

20:56 11/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου είναι συμβολική των πολιτικών...
εξελίξεων στην Αθήνα. Ο Παπανδρέου χρειάστηκε τρεις φορές μέχρι να εκλεγεί πρωθυπουργός τον Οκτώβριο του 2009, όπως  και ο Παπαδήμος χθες.
Το 2009 είχε αρνηθεί μια πρόταση
του Παπανδρέου να αναλάβει θέση κλειδί στην σοσιαλιστική κυβέρνηση. Το καλοκαίρι του 2011 αρνήθηκε να αναλάβει του υπουργείο Οικονομικών, που του προσφέρθηκε στη διάρκεια ανασχηματισμού, με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει στον Ε. Βενιζέλο. Τώρα είναι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, και ο ηγέτης μιας πρόσφατα ανακαλυφθείσας   εθνικής ενότητας.
Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για την επιτυχία του. Θα πρέπει να καθιερώσει τη παρουσία του και να απελευθερωθεί από τα πολιτικά κόμματα και τα φληναφήματά τους. Η πολιτική τάξη της Ελλάδας έχει εδώ και καιρό χάσει κάθε αξιοπιστία την οποία είχε, απέναντι στον ελληνικό λαό.
Ο Παπαδήμος θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκυρία, και να σχηματίσει κυβέρνηση που θα αντανακλά τις επαγγελματικές και οικονομικές του αντιλήψεις. Για να το κάνει όμως, θα πρέπει να περπατήσει επάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί μεταξύ οικονομικής αποτελεσματικότητας και πολιτικής στήριξης. Ας μη ξεχνάμε πως θα χρειαστεί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
prionokordela.gr 


Keywords
Τυχαία Θέματα