SPIRGEL: Σταματήστε το έμβασμα των 130 δις!

07:47 21/2/2012 - Πηγή: 24wro
Σχόλιο στην online έκδοση του Spiegel με τίτλο Σταματήστε το έμβασμα των 130 δις! παρατηρεί...
ότι «η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Η χώρα «δεν χρειάζεται 50 ή 70, αλλά 100% διαγραφή του χρέους της για να ξανασταθεί οικονομικά στα πόδια της.

Για το πακέτο βοήθειας έτσι όπως διαμορφώνεται και το οποίο αναμένεται να εγκρίνουν οι υπουργοί
Οικονομικών της Ευρωζώνης στην υπό εξέλιξη – ακόμα- διαδικασία , δεν θα βοηθήσει πρωτίστως τους Έλληνες, αλλά τους πιστωτές τους», αναφέρεται.

Στο σχόλιο υπογραμμίζεται ακόμη πως αν οι ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν έστω και λίγη εμπιστοσύνη στη δουλειά που έκαναν τα τελευταία δύο χρόνια από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους, τότε πρέπει τώρα να διακηρύξουν αυτό που ο καθένας ούτως ή άλλως γνωρίζει ότι «η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.

Επομένως, πρέπει να διαγραφεί όλο το χρέος της χώρας». Ωστόσο δεν κυριολεκτεί – όσον αφορά την αποστολή των χρημάτων και μόνον όχι της …χρεοκοπίας: Όπως διευκρινίζεται στο σχόλιο ,«η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα 130 δις ευρώ, αλλά υπό άλλη μορφή. Αντί να αμείβονται οι κερδοσκόποι των χρηματαγορών για τα ριψοκίνδυνα παιχνίδια τους, θα ήταν προτιμότερο όλα τα χρήματα να διοχετευτούν στην ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας. Σχέδιο Μάρσαλ αντί της χρεολυτικής μανίας».

Prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα