Twitter και Facebook ζουν ήδη σε ρυθμούς δημοψηφίσματος

12:06 1/11/2011 - Πηγή: 24wro
Πολλοί χρήστες των social media αντιμετώπισαν την απόφαση για δημοψήφισμα...
ως ένα "πιθανό όχημα εξόδου του Παπανδρέου από την εξουσία", αρκετοί χρήστες του Facebook αναφέρθηκαν στο ηθικό δίλημμα
που προκύπτει γύρω από την απάντηση που καλούνται να δώσουν, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν χιούμορ προτείνοντας κι άλλα δημοψηφίσματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη.
"Να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα;", παρουσιάζει ως δίλημμα χρήστης του Facebook, μιας και όπως λέει είναι ιστορική ευκαιρία να απαντήσουμε και σε προηγούμενα διλήμματα, ενώ ένας χρήστης του Twitter μιλούν για έναν ωμό εκβιασμό από τη μεριά του πρωθυπουργού.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των χρηστών των social media δεν είχε και πολλή όρεξη για πλάκα, με το ηθικό δίλημμα που προκύπτει να τους βασανίζει έντονα. "Αν ψηφίσω "ναι", είναι να σαν να επικροτώ την μέχρι τώρα καταστροφική τους πολιτική. Αν ψηφίσω "όχι", καταδικάζω τη χώρα μου σε χρεωκοπία. Κι αν δεν πάω καθόλου να ψηφίσω, αφήνω τους άλλους να αποφασίσουν για μένα (πάλι)".
"Ρίχνουν την ευθύνη στις πλάτες του λαού, αντί να παραιτηθούν από μόνοι τους", επισημαίνει ένας νεαρός στο Twitter, ενώ το γενικότερο κλίμα στα social media είναι "φωτιά" εναντίον του πρωθυπουργού, αφού όπως χαρακτηριστικά πόσταρε μια χρήστης του Facebook στο wall της, "το πρόβλημά μας, είσαι εσύ ΓΑΠ, εσένα δεν εμπιστευόμαστε".
Εν αναμονή της ψήφου εμπιστοσύνης που θα δοθεί (ή όχι) στην κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, Twitter και Facebook αναμένεται να γίνουν ξανά ένας από τους δημοφιλέστερους τόπους συζήτησης και προβληματισμού σχετικά με την επικαιρότητα.


Keywords
Τυχαία Θέματα