UEFA: Μέλος εν μέσω αντιδράσεων το Γιβραλτάρ

22:28 1/10/2012 - Πηγή: 24wro
Η μικρή βρετανική αποικία του Γιβραλτάρ έγινε εκ νέου δεκτή ως ...
προσωρινό μέλος της UEFA, μετά την απόφαση που έλαβε τη Δευτέρα η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίασή της στην Αγία Πετρούπολη.
Πάντως, η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το κογκρέσο της UEFA τον επόμενο Μάιο στο Λονδίνο.

Το Γιβραλτάρ έχει υποβάλει επανειλημμένως αιτήσεις για να
καταστεί το 54ο μέλος της UEFA τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, αλλά όλες «σκοντάφτουν» τόσο στο καταστατικό της UEFA, που ορίζει ρητά ότι ένα κράτος θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο, για να γίνει η εθνική ομοσπονδία του μέλος της, αλλά κυρίως στις ισπανικές αντιρρήσεις, που διατυπώνονται με σθένος.

Το Γιβραλτάρ έχει καταφέρει να αποσπάσει -από το 2003- τη θετική εισήγηση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης στο αίτημά του και αυτή επικαλείται στο νέο αίτημά του, ενώ ελπίζει ότι, με το συνέδριο της UEFA να διεξάγεται την Άνοιξη στη βρετανική πρωτεύουσα, θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία τη φορά αυτή να τα καταφέρει.

Το Γιβραλτάρ, με έκταση έξι τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 28.000 κατοίκους στα νότια της Ισπανίας, αποδόθηκε από την Ισπανία στη Βρετανία το 1713 με τη συνθήκη της Ουτρέχτης, όμως τα τελευταία χρόνια η Ισπανία διεκδικεί την επανένταξη του κρατιδίου στα εδάφη της.
Keywords
Τυχαία Θέματα