VIDEO: Χιλιάδες οι άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας

09:54 3/2/2012 - Πηγή: 24wro
Όλο πιο έντονες και δραματικές είναι ημέρα με την ημέρα οι επιπτώσεις της οικονομικής...
κρίσης...

στην ελληνική κοινωνία. Ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάζεται πλέον να ζει στους δρόμους, αυξάνεται με τρομακτικούς ρυθμούς.

Ειδικότερα με τις θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, οι άστεγοι καλούνται να επιβιώσουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ευτυχώς για αυτούς τους ανθρώπους, οι υπηρεσίες της Εκκλησίας, του Δήμου Αθηναίων αλλά και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,
βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, προκειμένου να τους παρασχεθεί υποστήριξη και φροντίδα καθ' όλη τη διάρκεια του έντονου ψύχους και της κακοκαιρίας. Όπως αναφέρουν οι εθελοντές, καθημερινά προστίθενται όλο και περισσότεροι στα συσσίτια, που προσφέρει η Εκκλησία και ο δήμος. Ενδεικτικά, η Αρχιεπισκοπή μοιράζει καθημερινά περισσότερες από 10.000 μερίδες φαγητού σε 72 συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Ενώ άλλες τόσες μοιράζονται και από τις εκκλησίες του λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με τους εθελοντές στην πλειοψηφία τους, είναι Έλληνες. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Κοινωνικούς Φορείς, κινητοποίησε τα μέσα που διαθέτει σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές και προχώρησε στην οργάνωση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για την παροχή δέσμης υποστηρικτικών υπηρεσιών και παροχών στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, που είναι ανυπεράσπιστη όσο καμία άλλη μπροστά στην επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και τις ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες.Από το στελεχικό και εθελοντικό δυναμικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συστάθηκαν, ειδικότερα, κλιμάκια με κοινωνικούς λειτουργούς, εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρείτες –Διασώστες του Ε.Ε.Σ., τα οποία ανέλαβαν την κάλυψη της γεωγραφικής περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Σταδίου - Φιλελλήνων - Αμαλίας - Αθ.Διάκου - Βασ.Κων/νου - Βασ. Σοφίας – Σόλωνος - Καποδιστρίου - Γ’ Σεπτεμβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα