VIDEO: Ένα ντοκιμαντέρ προκαλεί πονοκέφαλο στον Πούτιν

20:31 27/11/2011 - Πηγή: 24wro
Οι εκλογές είναι πολύ κοντά πλέον στη Ρωσία ωστόσο στο Κρεμλίνο...
δείχνουν να έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμα πονοκέφαλο, πέρα από τα στάσιμα ποσοστά αποδοχής της υποψηφιότητας Πούτιν για την Προεδρία.
Ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι αφιερωμένο στο φυλακισμένο μεγιστάνα Βασίλι Χοντορκοφσκι, πρώην πρόεδρο της εταιρίας πετρελαιοειδών Yukos και βασικό χρηματοδότη της αντιπολίτευσης
αναζητά χώρο προβολής και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από το κυβερνητικό καταστημένο.
Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Χοντορκόφσκι», αφορά την υπόθεση φυλάκισης του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα, ο οποίος είναι φυλακισμένος για την υπεξαίρεση 218 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου, αξίας 27 δισ. δολαρίων, από την πετρελαϊκή εταιρεία Yukos, για την οποία φυλακίστηκε ο επιχειρηματίας, η πλευρά του οποίου πάντως κάνει λόγο για πλεκτάνη του Πούτιν.
Η πρώτη του προβολή μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο κατά το Φεστιβάλ του Βερολίνου ήταν επεισοδιακή, καθώς λίγες ώρες πριν την επίσημη πρώτη του στο κοινό «άγνωστοι» κατάφεραν να εισχωρήσουν στις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ και να κλέψουν με αριστοτεχνικό τρόπο την τελική του έκδοση. Επικράτησε πανικός, παρόλα αυτά την «παρτίδα» έσωσε ο σκηνοθέτης του, ο οποίος είχε φυλαγμένο αντίγραφο.
Αυτό που πάντως προκαλεί εντύπωση και δίνει αφορμή για υπόγειο πόλεμο από το Κρεμλίνο προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η προβολή, είναι πως ενώ αρχικά η εταιρία διανομής είχε συμφωνήσει με 20 αίθουσες στη Μόσχα προκειμένου να προβάλλουν το ντοκιμαντέρ, ξαφνικά εισέπραξε 19 ακυρώσεις… Με μόλις μία πλέον να επιμένει στην προβολή του.
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα