VIDEO: Κατάνυξη και λαμπρότητα σε Βηθλεέμ-Βατικανό

13:56 25/12/2011 - Πηγή: 24wro
Πάνω από 130 χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τη Γέννηση του...
Θεανθρώπου. Στο επίκεντρο ο Ιερός Ναός της Γεννήσεως, όπου τελέστηκε η νυχτερινή Λειτουργία, παρουσία και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων , Φουάντ Τουάλ, χοροστάτησε της χριστουγεννιάτικης "Λειτουργίας του Μεσονύκτιου", η οποία τελέστηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης. Χιλιάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο, απλοί άνθρωποι και μοναχοί, είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον Ναό της Γεννήσεως και τον προαύλιο χώρο.

Ανάμεσα τους και ο πρόεδρος
της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, ο οποίος τίμησε με αυτό τον τρόπο τους χριστιανούς κατοίκους της πόλης. Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ, Βίκτορ Μπαταρσέχ, ανέφερε στο δικό του μήνυμα για την ημέρα, την ελπίδα του οι φετινοί εορτασμοί να φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο όραμά τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Κατά την χθεσινή παραδοσιακή λιτανεία από την Ιερουσαλήμ προς το Ναό της Γεννήσεως, ο Λατίνος Πατριάρχης, όπως και οι χιλιάδες προσκυνητές, πέρασαν από ένα από τα τρία σημεία ελέγχου, καθώς η η Βηθλεέμ περικυκλώνεται σε τρεις πλευρές της από το τείχος που έχει στήσει το Ισραήλ γύρω από τη Δυτική Όχθη.

Ο Πατριάρχης της Καθολικής Εκκλησίας στους 'Αγιους Τόπους προσευχήθηκε για την "Ειρήνη για όλη τη Μέση Ανατολή και σε όλη τη Βόρεια Αφρική" και ευχήθηκε να βρεθεί, πολύ σύντομα, η ειρηνική λύση στη διένεξη, που για δεκαετίες αντιπαραθέτει τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς.

Βατικανό

Με μεγαλοπρέπεια έγινε στην βασιλική του Αγίου Πέτρου, η θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Πάπα Βενέδικτου XVI. Παρουσία εκατοντάδων πιστών και υπό τους ήχους της εκκλησιαστικής χορωδίας του Βατικανού, ο Πάπας τέλεσε την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία και προσευχήθηκε για τους 1.3 δις πιστούς καθολικούς ανά τον κόσμο.

Ο ποντίφικας διέσχισε τον κεντρικό διάδρομο της εκκλησίας και έφτασε στην Αγία Τράπεζα πάνω στην αυτοκινούμενη πλατφόρμα που χρησιμοποιεί από τον περασμένο Οκτώβριο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στο μήνυμα του, ο πάπας Βενέδικτος κάλεσε τους πιστούς να δείξουν περισσότερη αγάπη και λιγότερο «εμπορικό χριστουγεννιάτικο πνεύμα» ενώ κάλεσε τους «κατακτητές να κατεβάσουν τα σπαθιά τους». Ο Ποντίφικας προσευχήθηκε ακόμα υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Keywords
Τυχαία Θέματα