VIDEO: Κατασκεύασαν ρομπότ για την συντροφιά και την φροντίδα των ηλικιωμένων

15:41 18/10/2011 - Πηγή: 24wro
Τα διάφορα ρομπότ είχαν πρωτοκατασκευαστεί για την αυτοματοποιήση των διαφόρων...
εργοστασιακών διεργασιών, τόσο για να επιτελούνται πιο γρήγορα, αλλά και για την προστασία των ανθρώπων από επικίνδυνες εργασίες.

Βέβαια όπως έχει γίνει και με διάφορα άλλα «μαραφέτια» των οποίων η αρχική χρήση ήταν παντελώς διαφορετική, με την πάροδο, όμως των χρόνων και της εξέλιξης της τεχνολογίας άρχισαν να έχουν μια πιο ευρεία χρήση, έτσι και τα ρομπότ αρχίζουν να θυμίζουν αυτά που μέχρι τώρα μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας βλέπαμε.

Η εταιρεία
Meka Robot σκοπεύει να κατασκευάσει, για εμπορική χρήση, αυτόνομα ρομπότ, ικανά να φροντίσουν, παρηγορήσουν και διασφαλίσουν την ζωή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, αλλά και αυτή των νεαρών ατόμων. Εν ολίγοις, εργάζονται πάνω σε ένα social-bot.

Αν και δεν θα είναι σε θέση να αλλάξει την πάνα του μωρού ή να περισυλλέξει δείγμα αίματος από έναν διαβητικό, θα είναι εκεί για να κρατά συντροφιά, ως ένα φιλικό ανθρωποειδές. Το ρομπότ δεν εκφράζεται μέσω του λόγου, αλλά θα χρησιμοποιεί σύνθετες κινήσεις, ενώ τα αυτιά του, φτιαγμένα από LED, θα αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη διάθεση και τον τρόπο σκέψης του.

Με τη βοήθεια των φοιτητών του University of Texas at Austin, ο καθηγητής Luis Sentis διασφάλισε ότι τα ρομπότ Meka θα μπορούν να εκτελούν όλες τις μικροσκοπικές κινήσεις που οι άνθρωποι είναι σε θέση να ανιχνεύσουν, συμπεριλαμβανομένης της στάσης του σώματος, των κινήσεων τα ματιών, και τις κινήσεις των άκρων.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο και πείτε μας, αν θα αισθανόσασταν άνετα να έχετε ένα social-bot μέσα στο σπίτι.


Keywords
Τυχαία Θέματα