VIDEO: Μ. Θεοδωράκης: Η Μέρκελ, η γκουβερνάντα μας βγάζει στο σφυρί όλη την Ελλάδα

11:00 24/5/2011 - Πηγή: 24wro
«Η Μέρκελ, η γκουβερνάντα μας βγάζει στο σφυρί όλη την Ελλάδα» σχολίασε...
ο Μίκης Θεοδωράκης αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση και κάλεσε τον ελληνικό λαό να «ξυπνήσει» όπως οι Ισπανοί, οι Αιγύπτιοι και οι Τυνήσιοι.

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης χρέωσε «σκοπιμότητα» στον Γιώργο Παπανδρέου
για την έλευση της Τρόικας στη χώρα, επεσήμανε ότι είναι ικανότατος γιατί κάνει εγχείριση στο ελληνικό λαό χωρίς αναισθητικό» και υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί το μοντέλο που εφάρμοσε η Δυτική Γερμανία στην Ανατολική. «Η πλούσια δυτική Γερμανία καταβρόχθισε την ανατολική. Αυτό θέλουν να εφαρμόσουν στη χώρα μας» είπε.

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι: «Θεωρούν κουτορνίθι τον ελληνικό λαό» και πρόσθεσε: «Εγώ νιώθω λίγο χειρότερα από ό,τι ένιωθα την περίοδο της Χούντας. Αυτό το ξεπούλημα είναι αδιάντροπο. Στη Χούντα, τους ήξερα πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτοί τα κάνουνε στη ζούλα».

Ο μουσικοσυνθέτης μίλησε για «απόλυτο εξευτελισμό της χώρας» και υπογράμμισε ότι «αν αυτή τη στιγμή υπήρχε η δυνατότητα να δανειστούμε από την Κίνα ή τη Ρωσία, δεν μας το επιτρέπει η Τρόικα».

Σχετικά με όσα ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ότι αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση, τότε κατεβάζουμε ρολά, επεσήμανε: «αυτός είναι εκβιασμός».

Στο ερώτημα τι θα έλεγε στον Γιώργο Παπανδρέου αν τον συναντούσε είπε: «Θα του έλεγα ότι είναι επικίνδυνος ο δρόμος που πήρε».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στη συναίνεση επεσήμανε: «Και αυτό με εντολή. Σαν να είμαστε καθυστερημένα παιδιά. Μας λένε κάντε ενότητα. Αλλά και να ενωθεί η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ πάλι είναι μετρημένες οι επιρροές. Έχουν από 20% και 2% η κ. Μπακογιάννη, έχουν το 42%».

Keywords
Τυχαία Θέματα