VIDEO: Οι κορυφαίες shark movies που είδαμε ποτέ

20:35 2/9/2011 - Πηγή: 24wro
Με αφορμή το Shark Night 3D που κάνει πρεμιέρα τα ξημερώματα…
στις Η.Π.Α., το cosmo θυμάται τις ταινίες που μας έκαναν να κοιτάμε γύρω μας για κανένα πτερύγιο, κάθε φορά που μπαίνουμε στη θάλασσα. (vids)1. Jaws, 1975
Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" είναι αυτό που λένε και οι Αμερικάνοι το "milestone" των ταινιών με αιμοβόρους καρχαρίες και δυναμικά πτερύγια. Με Spielberg στην καρέκλα του σκηνοθέτη και έναν εμβληματικό Roy Scheider να μάχεται τα θηλαστικά, το "Jaws" είχε φανταστικά για
την εποχή εφέ, άπλετο σασπένς και original πλοκή.
Τι είδος (υποτίθεται ότι) είδαμε: Μεγάλο Λευκό Καρχαρία
Βαθμός πειστικότητας καρχαρία: 5,5


  2. Jaws 2, 1978
Μέτριο sequel και πολύ περισσότερο πτερύγιο από την πρώτη φορά. Άλλος σκηνοθέτης, ίδιος πρωταγωνιστής και τα "Σαγόνια του Καρχαρία 2" βάζουν περισσότερη σπλατεριά και μπρουτάλ θανάτους μέσα στο νερό απ' ότι το πρώτο Jaws.
Τι είδος (υποτίθεται ότι) είδαμε: Μεγάλο Λευκό Καρχαρία
Βαθμός πειστικότητας καρχαρία: 6


  3. Deep Blue Sea, 1999
Η πιο ακριβή παραγωγή ταινίας με καρχαρίες είχε και τα ανάλογα αποτελέσματα. Εφέ που σε πείθουν όχι μόνο ότι ο καρχαρίας ζει, αλλά ότι θα πηδήξει και έξω από την οθόνη. Πολύ hi-tech για τους λάτρεις του απλού φόβου και πολύ ρεαλιστικό για όσους περίμεναν να δουν καρχαρίες να κινούνται σαν αληθινοί σε ένα shark movie.
Τι είδος (υποτίθεται ότι) είδαμε: Longfin Mako Sharks
Βαθμός πειστικότητας καρχαρία: 9

  4. Open Water, 2003
Μακράν το πιο ατμοσφαιρικό shark movie. Στην ταινία, δεν εμφανίζεται ούτε μια οδοντοστοιχία καρχαρία. Μη βιαστείς. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που η ταινία σπάει κόκκαλα και τσακίζει συνειδήσεις (εντάξει, υπερβολή). Το στόρι είναι ότι ένα ζευγάρι μαθητευόμενων scuba divers χάνουν το "καϊκι" της επιστροφής και ξεμένουν στα ανοιχτά. Με πολλή και καλή παρέα.
Τι είδος (υποτίθεται ότι) είδαμε: Φαίνονται μόνο πτερύγια, άρα hard to tell
Βαθμός πειστικότητας καρχαρία: 10 (κι ας μην φαίνεται)









  5. 12 Days of Terror, 2005
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, όπου ένας καρχαρίας εμφανιζόταν και έκανε τις επιθέσεις του επί 12 μέρες σε παραλία του Νιου Τζέρσεϊ, το 12 Days of Terror ήταν κάτι σαν ντοκιμαντέρ σε παραγωγή Discovery Channel. Με πιστευτό σενάριο και μυστηριώδη , αφού ποτέ δεν εξακριβώθηκε το είδος του καρχαρία που έκανε τις επιθέσεις.
Βαθμός πειστικότητας καρχαρία: 7

Keywords
Τυχαία Θέματα