WIKILEAKS: Ο Παπανδρέου πρέπει να αποφύγει τον χαρακτηρισμό αμερικανάκι!

23:41 2/9/2011 - Πηγή: 24wro
Η επίσκεψη του Ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδης στην Ελλάδα…
γίνεται την ίδια χρονική στιγμή με την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην Ελληνική Πρωθυπουργία. Η οικονομία της χώρας σε απελπιστική κατάσταση. Θα αναγκαστεί να πάρει δραστικά μέτρα και να περικόψει τις αμυντικές δαπάνες...


 - Οι σχέσεις ΗΠΑΕλλάδας σε καλό επίπεδο με τη αμερικανική βάση της
Σούδας να έχει στρατηγικό ρόλο σχετικά με Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή συμπεριλαμβανομένου Ιράν και Αφγανιστάν.
 - Η Ελλάδα από τους καλύτερους πελάτες (στρατιωτικοί εξοπλισμοί) των ΗΠΑ.
 - Ενόχληση των ΗΠΑ που δεν συμμετέρχουμε σε επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Η ελληνική κοινή γνώμη αντίθετη όπως χαρακτηριστικά περιγράφει.
 - Κατά τη θητεία του Κώστα Καραμανλή, η Ελλάδα βρέθηκε αντίμετωπη με βανδαλισμούς (Δεκέμβριος 2008), πολλές πυρκαγιές, οικονομική κρίση, οικονομικά σκάνδαλα, αύξηση της λαθρομετανάστευσης και τη τουρκική προκλητικότητα (δραστηριότητες γράφει) να χτυπάει “κόκκινο”.
 - Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα κάνει τις όποιες προσπάθειες εξέρευσης λύσης στα ελληνοτουρκικά, όπως επίσης στο θέμα με τα Σκόπια (Μακεδονία τα γράφουν) ώστε να μπούνε σε ΝΑΤΟ & Ε.Ε.
 - Πρέπει ο Παπανδρέου να χρησιμοποιήσει σωστή ρητορική ώστε να αποφύγει το χαρακτηρισμό “αμερικανάκι” και να βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις του Αφγανιστάν.
 - Η κυβέρνηση Παπανδρέου υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ωστόσο όπως λέει δεν δίνει και “λευκή” επιταγή στο θέμα της Κύπρου.
 - Οι Έλληνες συχνά παραπονιούνται για τη στάση της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά και τις υπεπτήσεις που κάνουν επάνω από κατοικημένα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Η Σούδα είναι πολύ σημαντική για τις ΗΠΑ και η βοήθεια της Ελλάδας σε αυτό το θέμα μέγιστη.
 - Η Ελλάδα ζητά βοήθεια από Ευρώπη σχετικά με τη λαθρομετανάστευση και κατηγορεί τη Τουρκία.
Keywords
Τυχαία Θέματα