Z.GALIFIANAKIS: Ρατσιστές οι Αμερικανοί

19:32 10/8/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Zach Galifianakis δεν χρειάζεται συστάσεις...
Ο Ελληνικοαμερικανός κωμικός, με καταγωγή από την Κρήτη, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με την ταινία «Hangover» , προωθεί αυτή την εποχή την νέα του ταινία «The Campaign» - «Η καμπάνια». Πρόσφατα ήταν καλεσμένος του επίσης ομογενή πρώην πολιτικού και νυν δημοσιογράφου George Stephanopoulos στην εκπομπή «Good
Morning America» και η αλήθεια είναι ότι ήταν ιδιαίτερα καυστικός.

Αποκάλυψε στον παρουσιαστή ότι ο θείος του, ο Nick Galifianakis, ο οποίος ήταν κυβερνήτης στην Νότια Καρολίνα της Αμερικής, υπήρξε θύμα ρατσισμού. Το 1972 έχασε από τον αντίπαλο του τον Jesse Helms, επειδή ήταν Έλληνας. Το σλόγκαν του πολιτικού του αντίπαλου ήταν, «Είμαι ένας από σας», τουτέστιν ψηφήστε εμένα, και όχι τον Έλληνα. Ο Galifianakis, ο οποίος δεν κρύβει τα λόγια του, συνέχισε λέγοντας ότι στις ομιλίες του θείου του πολλές φορές εμφανίστηκαν μέλη του «ΚΚΚ – KU KLUX KLAN», αυτοί με τις άσπρες κουκούλες, οι εξτρεμιστές και ρατσιστές της Αμερικής, οι οποίοι ήθελαν να τον φοβίσουν. Δεν κατάφεραν να τον φοβίσουν, αλλά μοιραία ο θείος του δεν κατάφερε ποτέ να εκλεγεί. Ήταν Έλληνας, άρα ξένος.

Στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε για τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύουν για τις εκλογές, και για το πόσο εύκολα πέφτει ο κόσμος στις παγίδες των πολιτικών. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του φιλελεύθερο και πολλές φορές έχεις συμμετάσχει σε διαδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για τον γάμο του που γίνεται αύριο 11 Αυγούστου με την επί χρόνια σύντροφο του, μπαλαρίνα Quinn Lundberg και για το πόσο πιστός είναι στις Ελληνικές παραδόσεις. Οι δύο ομογενείς μίλησαν για την χώρα μας και απόλαυσαν στην εκπομπή μπακλαβά, που τους έστειλε ο επίσης Έλληνας σεφ της Νέας Υόρκης, Michael Psilakis.

Μνημειώδες έχεις μείνει η ατάκα του Ζακ σε συνέντευξη στο περιοδικό TIME. «Αν ήθελα να γίνω διάσημος, θα είχα αλλάξει το επίθετο μου, αλλά είμαι πιστός στην Ελληνική κληρονομιά μου!»

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα