Zeitung: Ο κακός δαίμονας της Ευρώπης

20:50 14/7/2011 - Πηγή: 24wro
Στις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους και τις...
καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το σύνολο της ευρωζώνης, αναφέρεται σε σχόλιό της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Ο κακός δαίμονας της Ευρώπης».

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας, Στέφαν Κορνέλιους προειδοποιεί ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας
θα προκαλέσει σειρά αλυσιδωτών και ανεξέλεγκτων αντιδράσεων, τόσο στο τραπεζικό σύστημα και το ευρώ, όσο και για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, και θέτει ως πρώτο στόχο το να διασωθεί το ενιαίο νόμισμα.

«Η Ελλάδα θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να προχωρήσει έστω σε μερική διαγραφή του χρέους της. Το ζητούμενο όμως είναι ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή» αναφέρει ο αρθρογράφος, που εκτιμά ότι η νευρικότητα που επικρατεί στην Ιταλία δείχνει ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή.

«Η ευρωπαϊκή κρίση έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε μόνον στο ουσιαστικό: πρέπει να σώσουμε το ευρώ, με ή χωρίς τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών» τονίζει ο αρθρογράφος, που θεωρεί ότι σε δεύτερο επίπεδο θα πρέπει να θεσπιστούν δίκαιοι κανόνες, καθώς στην παρούσα φάση προέχει να διατηρηθεί το κοινό νόμισμα.

«Γι αυτό θα πληρώσει η Γερμανία πολλά χρήματα. Ωστόσο, μια εναλλακτική λύση θα είναι πιο ακριβή, τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά», καταλήγει το σχόλιο.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα