Αδιανόητη η έκδοση ευρωομολόγου χωρίς την πλήρη σύγκλιση στην ευρωζώνη

13:26 2/12/2011 - Πηγή: 24wro
Αδιανόητη χαρακτήρισε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ...
την έκδοση ευρωομολόγου αν δεν έχει προηγηθεί η πλήρης δημοσιονομική σύγκλιση στην ευρωζώνη. Μιλώντας από το βήμα της γερμανικής Κάτω Βουλής (Bundestag) η Μέρκελ πρόσθεσε ότι τα ευρωομόλογα θα προκύψουν αβίαστα, μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες και εξήγησε ότι εκείνο που χρειάζεται για την ώρα η Ευρώπη είναι «δεσμευτικοί δημοσιονομικοί κανόνες».
Οι Γερμανία και Γαλλία λαμβάνουν μέτρα για να διαμορφωθεί μια δημοσιονομική ενοποίηση με μεγαλύτερη εποπτεία στους προϋπολογισμούς συγκεκριμένων χωρών, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel.
«Δεν μιλάμε πλέον απλώς για μια δημοσιονομική ένωση, αλλά για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ώστε να επιτευχθεί μια τέτοια ένωση», δήλωσε η Merkel.
Ακόμη, στην ομιλία της ενώπιον της γερμανικής Βουλής στη συζήτηση για τις προτάσεις για την ΕΕ, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε πως η ενίσχυση της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης θα είναι κεντρικό θέμα στη σύνοδο της ΕΕ.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η κρίση δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε μια νύχτα, δεν μπορεί να υπάρξει ταχεία λύση. Ωστόσο αναγνώρισε ότι οι θυσίες των Ευρωπαίων πολιτών αποτελούν μεγάλη συνεισφορά στην σταθερότητα του ευρώ.
Η Merkel τόνισε την ανάγκη να τεθούν σε εφαρμογή οι αποφάσεις από τη σύνοδο του Οκτωβρίου, ενώ ζήτησε αυτόματες κυρώσεις σε ενδεχόμενη παραβίαση των κανόνων της ΟΝΕ.
Επίσης, δήλωσε ότι είναι εξωφρενικό να ακούγεται ότι η Γερμανία θέλει να κυριαρχήσει την Ευρώπη, τονίζοντας ακόμη ότι δεν μπορεί να αποφευχθούν οι αλλαγές στη συνθήκη ή η δημιουργία νέας συνθήκης.
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα