ΑΕΚ: Κομμένα τα… δανεικά

09:30 15/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ένας από τους βασικούς όρους τους εξόχως σκληρού μνημονίου που θα εφαρμοστεί το καλοκαίρι...
στην ΑΕΚ, θέτει υπό ευθεία αμφισβήτηση το μέλλον σχεδόν όλων των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών.

Το πλαφόν των 500 χιλιάδων Ευρώ ετησίως για τα υψηλότερα συμβόλαια, θέτει εκ των πραγμάτων ζήτημα αποχώρησης ή αποχώρησης και του Σκόκο και του Ντιόπ και του Σάχα αλλά και του Γκερέιρο.


Ωστόσο τα πάντα όσον αφορά το μέλλον και των τεσσάρων αυτών ποδοσφαιριστών, θα κριθεί από τις προτάσεις που θα φτάσουν στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ ή από την αντίδραση τους στην προοπτική «ψαλιδιού» στα συμβόλαια τους ή ακόμα – ακόμα και από την συνολική προσφορά τους στην ομάδα. Όπως και να έχει, οι συγκεκριμένοι τέσσερις βρίσκονται κοντά στο κατώφλι της εξόδου.

Υπάρχουν όμως κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, για τους οποίους ήδη έχει ανοίξει η εξώπορτα. Και είναι απλώς θέμα χρόνου η… έξοδος. Πρόκειται για τους παίκτες που αγωνίζονται με την μορφή δανεισμού. Τους τρεις που ήρθαν τον Γενάρη (Μίτσελ, Μπάχα, Ματέος) και τους δυο που βρίσκονται στην ομάδα από το καλοκαίρι (Έντερ, Νασούτι). Και για τους πέντε, ισχύει το σουξέ του Αντώνη Ρέμου περί κομμένων δανεικών. Για διαφορετικούς λόγους.

Μάρκος Μίτσελ: Ο Ισπανός αμυντικός μέσος αποτελεί την καλύτερη από τις κινήσεις ενίσχυσης που έκανε η ΑΕΚ τον περασμένο Γενάρη. Με ουσιαστική προσφορά και ένα γκολ μισό κύπελλο. Όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο στο τέλος της σεζόν να παραμείνει στην ομάδα. Αφενός διότι η ρήτρα του αγγίζει το 1,8 εκατομμύρια Ευρώ. Και όσο και αν «παζαρέψει» η ΑΕΚ είναι αδύνατον να την ρίξει στα οικονομικά της δεδομένα. Αφετέρου, ο Μίτσελ έχει παραδεχθεί πως ο βασικός λόγος που αποφάσισε να μετακομίσει στην ΑΕΚ, ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ. Αν ο Ισπανός τεχνικός δεν βρίσκεται στον πάγκο (κάτι που είναι και το πιθανότερο), τότε ο λόγος αυτό παύει να υφίσταται.

Νταβίντ Ματέος: Με εξαίρεση το εφιαλτική βράδυ στο Καραϊσκάκη, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έχει δικαιολογήσει την φήμη που τον συνόδευε όταν ήρθε στην Ελλάδα. Μόνο που ακόμα και αν ήθελε να τον κρατήσει η ΑΕΚ, δεν υπάρχει τέτοιου είδους οψιόν στο συμβόλαιο του. Θεωρητικά ο Χιμένεθ θα μπορούσε να ζητήσει το καλοκαίρι από την Ρεάλ να αφήσει τον Ματέος για ακόμα έναν χρόνο στην Αθήνα. Πρακτικά όμως, πιθανότατα δεν θα υπάρχει ούτε Χιμένεθ.

Ναμπίλ Μπάχα: Πριν από περίπου έναν μήνα ο Σταύρος Αδαμίδης είχε δηλώσει πως ξεκίνησαν συζητήσεις προκειμένου να ενεργοποιηθεί η οψιόν του Μαροκινού για ακόμα έναν χρόνο. Όμως οι συζητήσεις πάγωσαν και κατόπιν μάλλον ακυρώθηκαν. Ο Μπάχα δεν έχει ικανοποιήσει με την αγωνιστική εικόνα του, ενώ οι απαιτήσεις του εξακολουθούν να είναι υψηλές.

Λουίς Έντερ: Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον πίστευε πολύ, γι αυτό και τον έφερε το περασμένο καλοκαίρι από την Τρίπολη. Ωστόσο ο Βραζιλιάνος δεν τον δικαίωσε ποτέ. Και ευτυχώς που αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού και η ΑΕΚ δεν θα ψάχνει αλχημείες για να λύσει το συμβόλαιο του.

Κριστιάν Νασούτι: Ισχύει και για
Keywords
Τυχαία Θέματα