Αεροπλανοφόρο μετατράπηκε σε… θε(α)ματικό πάρκο

23:37 30/5/2012 - Πηγή: 24wro
Την δόξα της Ντίσνεϊλαντ φαίνεται πως...
ζήλεψαν Κινέζοι επιχειρηματίες που εχουν βαλθεί να ανοίξουν μια σειρά από ιδιότυπα θεματικά πάρκα στη χώρα τους. Τελευταία προσθήκη... στην κατηγορία «θεματικό πάρκο-ξενοδοχείο» είναι το πρώην σοβιετικό....αεροπλανοφόρο «Κίεβ», το οποίο την περίοδο του ψυχρού Πολέμου αποτελούσε το καμάρι του Σοβιετικού Ναυτικού.

Το τεράστιο γερασμένο σκαρί, το οποίο έχει αποσυρθεί, αγοράστηκε από Κινέζους επενδυτές και μετατράπηκε, με μία επένδυση συνολικού ύψους 14 εκατ.
δολαρίων, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και θεματικό πάρκο, ονόματι Μπινχάι, στην παραθαλάσσια πόλη Τιαντζίν στη βόρεια Κίνα.

Τώρα οι επισκέπτες μπορούν, με εισιτήριο 20 ευρώ, να περάσουν μία ολόκληρη μέρα πάνω στο «Κίεβ», να δουν τους διαδρόμους προσνήωσης-απονήωσης στο κατάστρωμα, να περιεργαστούν τους χώρους του, να επισκεφθούν το Πολεμικό Μουσείο που στήθηκε πάνω στο αεροπλανοφόρο και να διασκεδάσουν παρακολουθώντας ιδιότυπα χάπενινγκ, όπως αυτό όπου κομπάρσοι ηθοποιοί υποδύονται τους πειρατές και επιτίθενται στο πλοίο.

Οι πιο… φραγκάτοι μπορούν να διαμείνουν σε ένα από τα, συνολικά 148, δωμάτιά του. Ένα απλό δίκλινο κοστίζει 125 ευρώ, ενώ η διαμονή σε μία από τις τρεις προεδρικές του σουίτες είναι πολύ πιο «τσουχτερή»: στοιχίζει 3.650 ευρώ τη βραδιά.

Το «Κίεβ» ξεκίνησε την υπηρεσία του στις 21 Ιουλίου του 1970 στην πρώην Σοβιετική Ενωση και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στις 30 Ιουνίου του 1993. Το 1996 πουλήθηκε σε μια κινεζική εταιρεία και δέχτηκε τοςυ πρώτους επισκέπτες πέρσι τον Αύγουστο. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου υποστηρίζει ότι η πληρότητα φτάνει το 85%.
Keywords
Τυχαία Θέματα