ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

22:43 12/3/2012 - Πηγή: 24wro
Με αντίποινα απειλούν οι Ταλιμπάν μετά την δολοφονική επίθεση αμερικανού στρατιώτη...
την Κυριακή εναντίον αμάχων στην επαρχία Κανταχάρ, σκοτώνοντας συνολικά 16 άτομα μεταξύ των οποίων 9 παιδιά και τρεις γυναίκες. Σε ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν προαναγγέλουν...

εκδίκηση για τον θάνατο του κάθε μάρτυρα - όπως αναφέορυν - που δολοφονήθηκε άγρια από τους εισβολείς. Κάνουν λόγο για σφαγιασμό αθώων παιδιών, γυναικών και γερόντων, χωρίς έλεος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο αμερικανός στρατιώτης περπάτησε περίπου 1600 μέτρα από το στρατόπεδο, άνοιγε αδιακρίτως τις πόρτες σπιτιών
του διπλανού χωριού και πυροβολούσε όποιον βρισκόταν μέσα.
Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η επίθεση θα βλάψει μακροπρόθεσμα την αμερικανική βοήθεια στη χώρα. Πρόσθεσε ότι αυτή η ενέργεια μπορεί να καθυστερήσει την υπογραφή της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας.
Προσχεδιασμένη και ασυγχώρητη χαρακτήρισε τη δολοφονία ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι. Ο κ. Καρζάι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα.
Τα θερμά συλλυπητήρια για την αποτρόπαια πράξη αμερικανού στρατιώτη μετέφερε στον αφγανό πρόεδρο και η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα, επίσκεψη – αστραπή στη βάση της Μασάρ-ι-Σαρίφ.
Πάντως η κ. Μέρκελ εξέφρασε επιφυλάξεις αν όντως μπορούν να απομακρυνθούν τα γερμανικά στρατεύματα από την χώρα μέχρι το 2014.
Είπε ότι εκτός από την πολιτική διαδικασία συμφιλίωσης, είναι απαραίτητο να προχωρήσει και η πολιτική ανοικοδόμηση της χώρας από τους διεθνείς χορηγούς, ξεκινώντας από τα βορειοανατολικά του Αφγανιστάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα