«Αγανακτισμένοι»: Βδομάδα Νο2 και… συνεχίζουν!

03:30 3/6/2011 - Πηγή: 24wro

Στη δεύτερη εβδομάδα των διαδηλώσεων τους στην πλατεία Συντάγματος μπήκαν από χθες οι «Αγανακτισμένοι»....



οι οποίοι πιστοί στο καθημερινό ραντεβού τους, και χθες (για 9η μέρα) πήραν τις σημαίες, τα πανό, τα πλακάτ και τις κατσαρόλες και έστειλαν τα μηνύματά τους κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σαν ένα ποτάμι που αντί να ξεφουσκώνει γίνεται ολοένα και πιο ορμητικό και πιο δυναμικό, και προχθες οι «Αγανακτισμένοι» έσπευσαν κατά
εκατοντάδες στο Σύνταγμα, το οποίο ολοένα και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν να κάνουν πρώτη τους κατοικία με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία μικρή «αγανακτισμένη» πολιτεία!


 
Μαζί με τους… καθιερωμένους «Αγανακτισμένους», τις δυνάμεις τους  ένωσαν με τους συγκεντρωμένους και δύο νέα... «παρακλάδια» τους: οι «άνεργοι αγανακτισμένοι» και οι «αγανακτισμένοι μηχανόβιοι» οι οποίοι μάλιστα βροντοφώναξαν κατά του μνημονίου με τον ήχο από τις εξατμίσεις τους!

Και χθες  αρκετές χιλιάδες έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί εκ νέου το πανευρωπαϊκό ραντεβού στις πλατείες των πόλεων της Γηραιάς Ηπείρου. Ήδη οι «αγανακτισμένοι άνεργοι» έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για τότε, με τους «Αγανακτισμένους» να αισιοδοξούν ότι πιθανόν να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή και από την Κυριακή που πέρασε όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις ο κόσμος ξεπέρασε τις 100.000….

«Βράζουν» κατά των δηλώσεων απαξίωσης από βουλευτές οι «Αγανακτισμένοι»

Την αρχή την έκανε ο Πάγκαλος. Έκτοτε, αρκετοί πολιτικοί ή βουλευτές έχουν μιλήσει για το κίνημα των «Αγανακτισμένων», άλλοι ουδέτερα, άλλοι με ήπια κριτική και άλλοι με ευθεία επίθεση.

 

Κρίνοντας από τα μηνύματα στο γκρουπ του facebook τους «Αγανακτισμένους», οι ίδιοι φέρονται εξοργισμένοι.

«Είμαστε ακροαριστεροί και παραβάτες λοιπόν; Έχετε το 20% των Ελλήνων, το υπόλοιπο 80% είναι εναντίον σας» τονίζει ένας «Αγανακτισμένος» σχολιάζοντας δήλωση βουλευτή μετά τα επεισόδια στην Κέρκυρα ότι η συμπεριφορά των «Αγανακτισμένων» που περιλαμβάνει μπουκάλια και μούτζες είναι παραβατική.

«Αφού πήγατε από τα… δασάκια φεύγοντας από τη Βουλή (σ.σ.: εννοεί τον Εθνικό Κήπο) πως ξέρετε εσείς τι και πόσοι ήταν έξω και σας περίμεναν;» το σχόλιου ενός δεύτερου για τα όσα ειπώθηκαν για ακραίες συμπεριφορές από άτομα συγκεκριμένων χώρων (και εκτός των «Αγανακτισμένων») την Τρίτη το βράδυ.

«500.000 την Κυριακή στο Σύνταγμα παιδιά. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν από τίποτα και άρχισαν να προσπαθούν να μας διαλύσουν» τονίζει ένας τρίτος «Αγανακτισμένος».

Έφτιαξαν και… «Εθνικό Φασκελόμετρο»!

Αν μη τι άλλο, ένα από τα στοιχεία που έχει πραγματικά χαρακτηρίσει το κίνημα των «Αγανακτισμένων» τα… φάσκελα προς τον Οίκο της Δημοκρατίας.

Επειδή, λοιπόν, κάποιοι μετά από ώρα πιάνονται ή άλλοι δε μπορούν να παρευρίσκονται συνέχεια στις συγκεντρώσεις, κάπ
Keywords
Τυχαία Θέματα