Αίνιγμα η στάση Βορίδη και Άδωνι- Παραιτούνται από υπουργοί αλλά ψηφίζουν το νέο Μνημόνιο

17:43 10/2/2012 - Πηγή: 24wro
Σε μία κλωστή κρέμεται, όχι μόνον η κυβερνητική σύνθεση υπό την παρούσα της μορφή, αλλά και η ίδια της η συνοχή...
μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις και τις τελεσιγραφικές διατυπώσεις Καρατζαφέρη προς τον Παπαδήμο.

Πληροφορίες δίνουν και παίρνουν ενώ σύμφωνα με τις πλέον ασφαλείς εκτιμήσεις, οι μετέχοντες στην κυβέρνηση Παπαδήμου
από την πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ. φέρονται να έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους στον Πρωθυπουργό. Κίνηση βέβαια η οποία χαρακτηρίζεται ως μάλλον τυπική, καθώς απομένει η τελική απόφαση Παπαδήμου να επαφίεται –όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.- στη προσωπική, διακριτική του ευχέρεια.

Περισσότερο ενδιαφέρον πάντως συγκεντρώνει αναμφισβήτητα η περίπτωση των κύριων Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Τόσο λόγω του χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται ως ο μόνος υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου από την πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ. όσο και λόγω της προσωπικής πολιτικής του βαρύτητας καθώς πρόκειται για πολιτικό με ευρύτερη διεισδυτικότητα στο εκλογικό σώμα.

Ανεξάρτητα από το αν ο κ. Βορίδης έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του ή όχι –για την ώρα φαίνεται έχει παραιτηθεί μόνον ο κ. Ροντούλης- ο Υπουργός Μεταφορών φαίνεται να προδιατίθεται να διαμηνύσει στον κ. Καρατζαφέρη την πρόθεσή του να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αυτό θα σημάνει προφανώς και την ολιξή ρήξη του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. με το κόμμα του. Μία σχέση η οποία εξάλλου είχε περάσει από πολλά κύματα, λυρίως τα τελευταία δύο χρόνια. Εκτιμήσεις λένε ότι στην περίπτωση που ο κ. Βορίδης αποφασίσει τελικώς να διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή, όπως τη διατύπωσε προ ολίγου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Καρατζαφέρης, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο για τον πρόεδρο του κόμματος να διατηρήσει το βουλευτή του στις κοινοβουλευτικές και κομματικές τάξεις.

Εκτιμάται παράλληλα ότι, ακόμη και αν ο κ. Καρατζαφέρης αποφύγει να αναλάβει «πειθαρχικού περιεχομένου» πρωτοβουλία έναντι του κ. Βορίδη, η πολιτική ηθική του Υπουργού Μεταφορών δεν του επιτρέπει να ακολουθήσει κομματική γραμμή της τελευταίας στιγμής, η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από τις θέσεις Καρατζαφέρη περί τη σωτηρία της χώρας, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί επανειλλημμένως το τελευταίο διάστημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα