Α.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Δύο οι εν ενεργεία βουλευτές στη λίστα των 32

15:03 27/9/2012 - Πηγή: 24wro
Βολές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης...
κατηγορώντας τον ότι «έστειλε εγγράφως τη λάσπη για τα 32 πολιτικά πρόσωπα» που ερευνώνται σπό το ΣΔΟΕ, όταν στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται μόλις δύο εν ενεργεία βουλευτές.

Ο ένας βουλευτής είναι της ΝΔ και ο δεύτερος ενός μικρότερου κόμματος,
διευκρίνισε ο κ. Κακλαμάνης κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης προς το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα αυτό.

«Το Κοινοβούλιο δέχεται, καθημερινώς, απαξιωτικά πλήγματα και περιφρονητική αντιμετώπιση απ' την κυβέρνηση. Ποιοι είναι αυτοί οι υπουργοί που απαξιούν να έρθουν στη Βουλή; Τι σημαίνει ο κ. Στουρνάρας; Θεωρεί πως έχει να κάνει με τραπεζίτες; Από τις 17 ερωτήσεις που του κατατέθηκαν μέχρι σήμερα, αρνήθηκε να απαντήσει στις 12. Έρχεται μόνον με ένα πακέτο μέτρων και δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ποια εμπιστοσύνη πρέπει να έχει ο οποιοσδήποτε βουλευτής σε πρόσωπα που φέρονται με τόση επιπολαιότητα…» σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του για τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

«Πώς είναι δυνατόν να διαβάζω πως εν ενεργεία βουλευτές απασχολούν το περίφημο ΣΔΟΕ των διαρροών, της λασπολογίας και του μηδενικού έργου (γιατί και η έρευνα για τους δύο υπουργούς που έχουν καταδικαστεί ξεκίνησε από την Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής) και ο κύριος υπουργός να αφήνει τη λάσπη να κυκλοφορεί;» κατέληξε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε, «υπηρεσιακό» τον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομικών, για να εισπράξει την απάντηση του τελευταίου πως «δεν είμαι υπηρεσιακός παράγων, αλλά υφυπουργός που έχω διοριστεί νόμιμα και εκπροσωπώ νόμιμα την κυβέρνηση».

Απαντώντας ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, δεν στάθηκε στο θέμα των δύο εν ενεργεία βουλευτών που αποκάλυψε ο κ. Κακλαμάνης, αλλά εστίασε στη λειτουργία του ΣΔΟΕ, λέγοντας πως πληροφορίες και διαρροές γίνονται προϊόν εκμετάλλευσης, αποσταθεροποιούν το σύστημα, υπογραμμίζοντας πως είναι επιτακτικό να μπει ένα τέλος.

Στάθηκε, επίσης, και στην Επιτροπή αξιολόγησης καταγγελιών του ΣΔΟΕ, λέγοντας πως θα ερευνήσει τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ επεσήμανε πως δεν μπορούν οι έρευνες να σέρνονται στον χρόνο. Να είστε σίγουροι, δήλωσε ο υφυπουργός, πως τέτοια φαινόμενα θα τα αντιμετωπίσω άμεσα.

Κλείνοντας ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως το ΣΔΟΕ θα ενισχυθεί για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως το τέλος του χρόνου θα υπάρχουν απτά αποτελέσματα.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα