Ακίνητα: Οι άνεργοι πληρώνουν, η εκκλησία ευλογεί

12:47 15/9/2011 - Πηγή: 24wro
Πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων...
καλούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος "εξευμενισμού" των τροϊκανών. Ανάμεσά τους και οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι. Μάντεψε ποιος εξαιρείται ξανά από τα νέα, "καταδρομικά" μέτρα. Η εκκλησία!
Σύμφωνα με τις τελικές διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, η νέα επιβάρυνση που θα επιφέρει στους ιδιοκτήτες η έκτακτη εισφορά
κυμαίνεται από 3 ευρώ για τις περιοχές με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ και κλιμακώνεται έως τα 16 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τιμές ζώνης από 5.000 ευρώ και πάνω. Η επιβάρυνση αυτή, όμως, είναι ουσιαστικά έως και κατά 25% υψηλότερη, καθώς για τα ακίνητα παλαιότητας έως και 25 ετών θα επιβάλλεται συντελεστής προσαύξησης έως και 1,25.
Ταυτόχρονα, το υπουργείο απαλλάσσει από την καταβολή του ειδικού τέλους τα ακίνητα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο.Τ.Α., στους ναούς, στις Ιερές Μονές, στο Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, στην Ιερά Μονή του Όρους Σινά, στο Άγιο Όρος, στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα θρησκευτικά ιδρύματα γενικώς, αλλά και σε αυτά που ανήκουν σε αναγνωρισμένα ξένα θρησκευτικά δόγματα.
Μην παρεξηγείτε την κυβέρνηση. Απλά, μας δείχνει το δρόμο του Θεού. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Δεν γίνεται ο κόσμος να ξυπνάει καθημερινά με το φόβο μην ανακοινωθούν κι άλλα μέτρα και η κυβέρνηση απλά να σφυρίζει αδιάφορα. Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Δεν είναι δυνατόν να μην συμπονούν τον πολίτη. Απλά, όντας φαν του δίστιχου "η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα", σε πρώτη ανάγνωση σώζουν τις δικές τους ψυχές, χαϊδεύοντας τον κλήρο.
Κατά τ' άλλα, σε ερώτηση της Όλγας Τρέμη στον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, για το ποια είναι η θέση του σχετικά με την εξαίρεση της εκκλησίας και την επιβάρυνση ανέργων και πολύτεκνων, ο χαμογελαστός κύριος Καστανίδης α) έκανε ότι δεν άκουσε για την Εκκλησία, β) είπε πως οι άνεργοι είναι σε χειρότερη μοίρα από τους πολύτεκνους και γ) άφησε να εννοηθεί ότι στο υπουργικό Συμβούλιο θα ξανασυζητηθούν οι όροι σχετικά με τους ανέργους.
Keywords
Τυχαία Θέματα