Ακόμα... πιο Δεξιά ο Σαρκοζί

19:22 4/3/2012 - Πηγή: 24wro
Στους ψηφοφόρους της Λεπέν στοχεύει ο Σαρκοζί, για να καλύψει την διαφορά...
Με δεξιά στροφή προσπαθεί ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, να καλύψει την διαφορά από τον αντίπαλό του υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ.

«Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των αφίξεων των μεταναστών στην επικράτειά μας», είπε ο Σαρκοζί,
δεσμευόμενος να καταργήσει το δικαίωμα των μεταναστών να φέρνουν τις οικογένειές τους στη Γαλλία.
«Δεν είστε καλοδεχούμενοι στη Γαλλία εάν έρχεστε μόνο για να εκμεταλλευτείτε το σύστημα πρόνοιας. Όλοι το σκέφτονται: είναι καιρός οι δημοκράτες να το πουν».
«Εκείνοι οι οποίοι έρχονται με την πρόθεση να μην σέβονται τους νόμους και τα έθιμά μας, ή να μην σέβονται την ιδιοκτησία των άλλων, ή να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ή να μην καταβάλλουν προσπάθεια να ενταχθούν, δεν είναι καλοδεχούμενοι στο γαλλικό έδαφος», πρόσθεσε ο Σαρκοζί.
Η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, έρχεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις με σχεδόν 20% και ο Γάλλος θέλει να μειώσει και άλλο την διαφορά, προσεταιριζόμενος τους υποστηρικτές της Λεπέν.
Επιπλέον ο Γάλλος πρόδρος έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ρητορική, που θυμίζει εκείνη που είχε χρησιμοποιήσει το 2007, όταν πολλοί τον κατηγόρησαν για ακροδεξιά στοιχεία στο λόγο του. Χαρακτηριστικά τα όσα είπε
«Πρέπει να θεωρήσουμε τις αργίες μας, τις εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς στα χωριά και τις πόλεις μας, τις γαστριμαργικές μας συνήθειες, το ήθος μας, ως διαστάσεις του πολιτισμού μας και όχι μόνο της θρησκείας μας: του πολιτισμού της Γαλλικής Δημοκρατίας», υποστήριξε ο Σαρκοζί.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα