«Ακριβή» πλήγματα στο έδαφος της Λιβύης θέλει η Γαλλία

21:26 23/5/2011 - Πηγή: 24wro
Μαχητικά ελικόπτερα για να πραγματοποιήσουν «πιο ακριβή» πλήγματα στο έδαφος της ...
Λιβύης θα στείλει η Γαλλία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της διεθνούς συμμαχίας, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, από τις Βρυξέλλες.
Ο Ζιπέ υπογράμμισε ότι η χρησιμοποίηση των πολεμικών ελικοπτέρων εντάσσεται «ακριβώς στο πλαίσιο του ψηφίσματος»
1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που επιτρέπει τη χρήση βίας για την προστασία των πληθυσμών των αμάχων στη Λιβύη, και τον προγραμματισμό του ΝΑΤΟ.
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος των Λίβυων αντικαθεστωτικών δήλωσε σήμερα τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν την πόλη Ζιντάν, την οποία ελέγχουν οι εξεγερμένοι, και συγκέντρωσαν στρατό κοντά σε μια άλλη πόλη στην περιοχή των Δυτικών Ορέων.
«Η Ζιντάν βομβαρδίζεται με ρουκέτες Grad τώρα που μιλάμε», δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών στην πόλη. «Δεν ξέρουμε αν κάποιος τραυματίστηκε. Το στρατιωτικό συμβούλιο έχει τώρα συνάντηση για να συζητήσει για την κατάσταση στην Ζιντάν και τη Γιαφράν», προσέθεσε.
Η Ζιντάν βρίσκεται στην ορεινή περιοχή στη μεθόριο με την Τυνησία. Η Γιαφράν βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ζιντάν. Η ζώνη αυτή αντιπροσωπεύει το δυτικό μέτωπο του πολέμου στη Λιβύη.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα