Ακριβότερη βενζίνη ύστερα από το πλαφόν

20:01 15/10/2011 - Πηγή: 24wro
Στην επιβολή πλαφόν στις τιμές όλων των υγρών καυσίμων πανελλαδικά προχώρησε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου...
να τιθασεύσει τα φαινόμενα κερδοσκοπίας που πολλαπλασιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα διυλιστήρια και τα τελωνεία.

.
Το πλαφόν επιβλήθηκε ανήμερα της έναρξης της απεργίας των τελωνειακών και αφού το υπουργείο είχε προειδοποιήσει ήδη από προχθές
για αδικαιολόγητες αυξήσεις 3-4 λεπτών το λίτρο.
Σε αρκετές περιπτώσεις πάντως η τιμή του πλαφόν είναι υψηλότερη από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς σε πολλές περιοχές της χώρας, γεγονός που έστρωσε το έδαφος σε πολλούς βενζινοπώλες να ανεβάσουν τις τιμές στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.
Ως ανώτατη τιμή για κάθε τύπο καυσίμου σε όλη τη χώρα επιβλήθηκε η μέση τιμή ανά νόμο της περασμένης Πέμπτης για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο. Το πλαφόν θα ισχύσει από τα ξημερώματα της 15ης Οκτωβρίου, ενώ το υπουργείο θα επανακαθορίσει τη στάση του αναλόγως με την εξέλιξη της απεργίας στα τελωνεία.
Στην αγορά πάντως κάνουν λόγο για επάρκεια 4-5 ημερών στα καύσιμα καθώς τα πρατήρια έχουν γεμίσει τις δεξαμενές τους, ενώ μεγάλο μέρος των καταναλωτών είχαν ήδη «φουλάρει», πάνω στον πανικό της περασμένης εβδομάδας.


Keywords
Τυχαία Θέματα