Αλεύρωσαν τον Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Λιλ

07:46 2/2/2012 - Πηγή: 24wro
Γυναίκα πέταξε αλεύρι στον Φρανσουά Ολάντ, τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για τις...
προεδρικές εκλογές του Απριλίου στη Γαλλία, διαμαρτυρόμενη επειδή, όπως είπε, «οι Σοσιαλιστές δολοφονούν τη Λιλ».

Το συμβάν σημειώθηκε την ώρα που ο Ολάντ ολοκλήρωσε ομιλία για την κρίση στη στέγαση και επρόκειτο να υπογράψει ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» που έχει συντάξει το ίδρυμα Abbe Pierre. Το συμβόλαιο ζητεί «μία πραγματική αλλαγή στον
προσανατολισμό των πολιτικών» για την κατοικία.

Μία 45χρονη γυναίκα πλησίασε τον Ολάντ και του πέταξε αλεύρι. Αμέσως την απομάκρυναν οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του. Ο Ολάντ παρέμεινε ψύχραιμος.

Ο Ολάντ, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις εμφανίζεται μπροστά από τον απερχόμενο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις του) υπέγραψε τελικά το συμβόλαιο παρ' ότι το πρόσωπό του, τα γυαλιά του και το σακάκι του ήταν καλυμμένα με το αλεύρι.

Τα κίνητρα της γυναίκας δεν έγιναν αμέσως γνωστά. Πάντως, σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλο, καθώς «πλέον δεν εφαρμόζεται ο νόμος».

Ο ίδιος ο Ολάντ, όταν ρωτήθηκε αργότερα από τους δημοσιογράφους για το περιστατικό, απάντησε ότι δεν είδε και πολλά, ενώ απέδωσε την κίνηση «σε έναν ανεύθυνο άνθρωπο». «Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκέντρωση για άλλους σκοπούς», πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα