Α.ΜΕΡΚΕΛ: Θέλω την Ελλάδα στην ευρωζώνη - Περιμένω πράξεις

17:17 24/8/2012 - Πηγή: 24wro
Τη βούληση τής για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη εφόσον αναλάβει εξέφρασε η Αγκελα Μέρκελ στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά...
προσθέτοντας ότι αναμένει από τη χώρα μας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Εχουμε μια δύσκολη κατάσταση την οποία περνάμε και συζητήσαμε όλες τις απόψεις», σημείωσε η Αγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε: «Πληροφορήθηκα τις εργασίες της νέας κυβέρνησης και είμαι πεπεισμένη ότι υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Σαμαρά θα κάνει τα πάντα για να ανταποκριθεί.

Ξέρουμε ότι 5 χρόνια σε ύφεση είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθειά της. Από την έναρξη της κρίσης έλεγα ότι η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης και θέλω η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης. Αυτό με οδηγεί σε όλες τις συνομιλίες. Διότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω απο ένα νόμισμα. Συζητήσαμε όλα τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν και τα οποία είναι συνδεδεμένα με προσδοκίες.

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει να κάνει με απώλεια εμπιστοσύνης. Γι΄αυτό πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη ώστε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες. Από την Ελλάδα περιμένουμε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι πράξεις να ακολουθήσουν τα λόγια» είπε και παρέπεμψε εκ νέου στην έκθεση της τρόικας.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της «Αυτό ήδη συμβαίνει», σημείωσε. «Είμαστε περήφανος λαός και δεν θέλουμε να εξαρτώμαστε από δανεικά».

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα