Αν φάω ένα φρούτο μετά το γλυκό, μειώνονται oi θερμίδες;

10:30 27/12/2010 - Πηγή: 24wro
Αυτό που μας παρέχουν τα γλυκά είναι αρκετές θερμίδες, λίπος και... ζάχαρη.Θα λέγαμε ότι δεν είναι "ποιοτικές" θερμίδες, αφού
δεν μας δίνουν παρά μόνο ελάχιστες ποσότητες βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Επίσης, συμβάλουν στην αύξηση δεικτών φλεγμονής και στην αύξηση βάρους, αλλά και στην εκδήλωση ασθενειών όπως σακχαρώδης διαβήτης και καρδιαγγειακά προβλήματα.
Τα γλυκά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, περιέχουν λίπος το
οποίο όταν καταναλωθεί παράλληλα με φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά) μπορεί να αποβληθεί από τον οργανισμό. Οι φυτικές είναι συμπαρασύρουν μέρος του λίπους αποβάλλοντας το.
Τα γαλακτοκομικά μειώνουν τη συσσώρευση λιποκυττάρων και συμβάλουν στην λιπόλυση (διάσπαση λίπους). Πιο συγκεκριμένα, όταν η συγκέντρωση ασβεστίου στο αίμα είναι υψηλή έχουμε μειωμένη έκκριση της καλσιτονίνης (ορμόνη) η οποία συμβάλει στην αποθήκευση λιπών στο λιπώδη ιστό.
Συμπερασματικά, είναι σωστό να καταναλώνουμε γαλακτοκομικά όταν τρώμε τροφές πλούσιες σε λιπαρά, για ν
Keywords
Τυχαία Θέματα