Ανασυντάσσεται και το μέτωπο του Ελληνικού

18:30 31/8/2011 - Πηγή: 24wro

Εργαζόμενοι, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, αγανακτισμένοι, επιστρέφουν σιγά σιγά στη δράση...
και το αγωνιστικό μενού αρχίζει και γεμίζει. Δριμύτερη επιστρέφει και η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού η οποία ολόκληρο τον Σεπτέμβριο θα «τρέξει» το Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται η προβολή της πρότασης του Εργαστηρίου Αστικού Σχεδιασμού του ΕΜΠ
για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την φαστ τρακ «αξιοποίησή» του (δόμηση μετά ξεπουλήματος).

Κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα αποτελέσουν η έκθεση 130 εικαστικών καλλιτεχνών που θα γίνει στο κτίριο της Ξιφασκίας (εγκαίνια την Τετάρτη 7/9 στις 7.30μ.μ.) και θα λειτουργήσει από 1 – 30 Σεπτεμβρίου καθώς και μεγάλη συναυλία με τον Μίκη Θεοδωράκη στις 16 Σεπτεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο κοντά στο κτίριο της Ξιφασκίας, στις 9:00 μμ.

Το Φεστιβάλ, σε συνέχεια των εκδηλώσεων που έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο, διοργανώνεται με την στήριξη του Δήμου Ελληνικού. Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα ο χώρος του πρώην Αεροδρομίου (φιλέτο αξιώσεων για όσους διαχειρίζονται την εκποίησή του), εμβαδού 6.264 στρεμ. (5.287 στρεμ. αεροδρομίου και 977 στρεμ. παραλίας), με 480 κτίρια, από τα οποία 241 (74,6 % της υπάρχουσας δόμησης) μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για πολιτιστικές/κοινωνικές/αθλητικές χρήσεις, προσφέρει τη δυνατότητα ενός σημαντικού, χαμηλού κόστους, οικολογικού, πολιτιστικού και αναπτυξιακού έργου για όλη την Αττική: ενός Μητροπολιτικού Πάρκου, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της μελέτης του Εργαστηρίου Αστικού Σχεδιασμού ΕΜΠ η οποία έχει τη στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Αρχίζουν τα όργανα γενικώς...
Keywords
Τυχαία Θέματα