Ανασύρθηκε νεκρός ο νεαρός που έπεσε στη λίμνη του Αγίου Νικολάου

00:35 27/4/2011 - Πηγή: 24wro
Νεκρός ανασύρθηκε χθες ο άτυχος νεαρός Πακιστανός που έπεσε στη λίμνη του Αγίου Νικολάου και... αναζητούνταν από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.
Η σορός του νεαρού αλλοδαπού εντοπίστηκε από δύτες της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης στις 2:30 χθες το μεσημέρι στη θέση «Πάπιες» της λίμνης του Αγ. Νικολάου και σε βάθος 43 μέτρων
Ο άτυχος νεαρός είχε βουτήξει το απόγευμα της Κυριακής από μεγάλο ύψος στη λίμνη μαζί με έναν ομοεθνή
του, χωρίς όμως να γνωρίζουν κολύμπι, όπως και το ότι η λίμνη Αγίου Νικολάου, που ονομάζεται και Βουλισμένη, έχει απότομο βάθος που φτάνει στα 70 μέτρα, αλλά και χαμηλή ορατότητα. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής, οι δυο νεαροί αλλοδαποί ανέβηκαν στο ύψωμα που υπάρχει δίπλα από τη λίμνη και από εκεί έκαναν βουτιά στα παγωμένα νερά της. Ο ένας κατάφερε εγκαίρως να πιαστεί από ένα κλαδί και με τη βοήθεια κατοίκων και καταστηματαρχών μπορεσε να βγει στη στεριά, απ’ όπου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, καθώς ήταν καλά στην υγεία του. Ωστόσο, τα ίχνη του φίλου του είχαν χαθεί...

Κινητοποίηση Αρχών

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και για τον εντοπισμό του επιστρατεύτηκαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, όπως και δύτες της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρά το σκοτάδι και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν λόγω τόσο του μεγάλου βάθους της λίμνης όσο και της χαμηλής ορατότητας, που δε βοηθούν στην εύκολη αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών. Προκειμένου μάλιστα να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τα ρεύματα να παρασύρουν! τον άτυχο Πακιστανό στη θάλασσα, στη γέφυρα της λίμνης, στο σημείο όπου ενώνεται με τη θάλασσα, χρειάστηκε να τοποθετηθεί πλέγμα.

Έχασε τις αισθήσεις του

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός φαίνεται να έπεσε με την πλάτη στο νερό, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να πνιγεί. Ομοεθνείς που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί προσπάθησαν και εκείνοι να τον βρουν αλλά μάταια. Ο εντοπισμός του νεκρού νεαρού Πακιστανού έγινε τελικά από τους δύτες της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης χθες το μεσημέρι, οι οποίοι, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες κατάφεραν να βγάλουν το πτώμα του από τα παγωμένα νερά της λίμνης, με το περιστατικό να έχει σοκάρει τους κατοίκους της περιοχής.
Keywords
Αναζητήσεις
πασχα βουλισμενη αγιου νικολαου, λιμνη αγιου νικολαου βαθος
Τυχαία Θέματα