Αντιπαράθεση Καρατζαφέρη-Παπαϊωάννου στη Βουλή

23:38 22/2/2012 - Πηγή: 24wro

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής για το...
έλλειμμα του 2009.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για «ενδοτισμό»
απέναντι στην τρόικα, ενώ αντίστοιχα ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για στροφή, λόγω των δημοσκοπήσεων.

Όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τις «ανίκανες κυβερνήσεις» που σχημάτισαν οδήγησαν τη χώρα σε απόλυτο ευτελισμό με την κ. Μέρκελ «να συμπεριφέρεται απέναντι στη χώρα μας με ακραίο φασιστικό τρόπο».
Για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και την απόφαση του Eurogroup, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απευθύνθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «σας είχα πει να αντισταθείτε, να μην υπάρξουν άλλα επώδυνα μέτρα τον Ιούνιο. Δεν το κατορθώσατε. Σας είχα πει να μην δεχθείτε επιτροπάτα, αλλά εσείς δεν μπορέσατε να αντικρούσετε τίποτε από αυτά… Γιατί ξεφτυλίσατε την Ελλάδα; Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;».
Ταυτόχρονα, ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην πρόταση εξεταστικής επιτροπής, κάλεσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πούνε την αλήθεια στον ελληνικό λαό: «Έρχεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ να μας πει εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Καραμανλή και Αλογοσκούφη. Λέτε όμως τη μισή αλήθεια. Φοβάστε την περίοδο Σημίτη. Με τι αριθμούς μπήκαμε στην ΟΝΕ; Εσείς δεν βάλατε τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει τα ψεύτικα στοιχεία που μας ξεφτίλισαν σε όλη την Ευρώπη; Γιατί δεν λέτε λοιπόν παλικαρίσια την αλήθεια αν ήταν σωστά τα νούμερα του 2000 και του κ. Παπακωνσταντίνου;».
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στα δάνεια που πήραν τα δύο μεγάλα κόμματα λέγοντας ότι θα πρέπει να γίνει έρευνα. «Και λέμε για κάποια ή κάποιον που έβγαλε 1 εκατομμύριο νόμιμα στο εξωτερικό. Τα 250 εκατομμύρια ευρώ που πήρατε τα κόμματα, με ποια εγγύηση τα πήρατε; Αυτό είναι το πρώτο εύρημα της Μπλάκ Ροκ», είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και χαρακτήρισε «εχθρό της χώρας το νεοφιλελευθερισμό» για να υπογραμμίσει ότι το δικό του κόμμα αντιτάσσει τον «πατριωτισμό», αυτόν που θα κυριαρχήσει στη συνείδηση των Ελλήνων προεκλογικά. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στις μετακινήσεις βουλευτών του στη ΝΔ όταν σχολιάζοντας φράση του ΚΚΕ για «φωτιά και τσεκούρι», ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Καλά το είπατε για τη φωτιά αλλά το τσεκούρι το έχουν στους κόλπους τους».
«Κάνετε λάθος να μονοπωλείτε τον πατριωτισμό», αντέτεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: «Όλοι είμαστε πατριώτες και ο καθένας μας υπηρετεί την πατρίδα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται καλύτερα. Είστε αρχηγός κόμματος αλλά δεν προέρχεστε από παρθενογένεση. Συμμετείχατε στο παρελθόν σε ένα μεγάλο κόμμα». Ο κ. Παπαϊωάννου επέκρινε μάλιστα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι «άλλαξε στάση απέναντι στην ΕΕ επειδή ήσαν οι δημοσκοπήσεις που τον οδήγησαν σε αλλαγή τακτικής». Όσοι όμως από εμάς διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο του «ναι», να ξέρετε ότι και εμε
Keywords
Τυχαία Θέματα