Αντιπλημμυρικό έργο 8,5 εκατ. ευρώ στη Νέα Κρήνη

12:22 28/3/2012 - Πηγή: 24wro
Σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για το έργο της «αποχέτευσης όμβριων υδάτων νοτίου...
τμήματος δήμου Καλαμαριάς, α’ φάση», που προκήρυξε το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Οι προσφορές των τεχνικών εταιρειών θα ανοίξουν στις 8 Μαΐου, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Στην πορεία του έργου αναφέρθηκε χθες ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφτηκε την
περιοχή της Νέας Κρήνης παρουσία του δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη, του αντιδημάρχου Δημοσθένη Σαρρηγιάννη και άλλων παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Δημοπρατήσαμε το έργο της πρώτης φάσης της αποχέτευσης ομβρίων του δήμου Καλαμαριάς, προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών. Το αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη της υπηρεσίας, αφορά την κατασκευή συλλεκτηρίων αγωγών του πρωτεύοντος δικτύου όμβριων, συνολικού μήκους δέκα χιλιομέτρων, στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, συγκεκριμένα στις λεκάνες Πασσαλίδη, Μιαούλη και Φιλικής Εταιρείας. Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου είναι δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης», περιέγραψε ο κ. Μαγκριώτης. Όπως είπε ο υφυπουργός, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου συνεχίζουν την ωρίμανση και των υπόλοιπων αντιπλημμυρικών έργων του δήμου, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ. «Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και προχωράμε στην επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με απαλλοτριώσεις και με τα έργα του μετρό», τόνισε.

Ο κ. Μαγκριώτης επανέλαβε ότι το υπουργείο Υποδομών κατήρτισε μάστερ πλαν, συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, αυτή τη στιγμή, είπε ο κ. Μαγκριώτης, πέντε έργα, προϋπολογισμού 103,2 εκατ. ευρώ, βρίσκονται σε απόλυτη ωριμότητα δημοπράτησης ή υπογραφής σύμβασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα