Απάντηση Παπουτσή στις αιχμές Χρυσοχοΐδη για αποδυνάμωση της αστυνόμευσης

20:33 8/3/2012 - Πηγή: 24wro
Απάντηση στα σχόλια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περί αποδυνάμωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...
και ιδιαίτερα της ομάδας ΔΙΑΣ, έδωσε ο απελθών υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, στην οποία δεν ήταν παρών ο κ. Παπουτσής, άφησε αιχμές για τον προκάτοχό του, λέγοντας ότι όταν έφυγε πριν από 17 μήνες από το υπουργείο άφησε την ομάδα ΔΙΑΣ με 2.000 αστυνομικούς στην Αθήνα,
αλλά επιστρέφοντας σήμερα βρήκε τους 750 στα γραφεία.

Απαντώντας ο Χρήστος Παπουτσής αναφέρει ότι «στις 7/5/10 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανερχόταν σε 1.916 άτομα, στις 7/3/12 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανέρχεται σε 1.986 άτομα.

» Οι 190 υπηρετούν στο κέντρο διοικητικής υποστήριξης και συντονισμού των επιχειρήσεων στις πέντε διευθύνσεις των περιφερειακών γραφείων.

» Σήμερα, από τα 1.986 στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ 100 είναι τραυματίες, 353 βρίσκονται είτε σε εκπαίδευση, είτε σε κανονική, είτε σε αναρρωτική άδεια».

Ακολούθως, αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ενίσχυση των ομάδων δίκυκλης αστυνόμευσης, καθώς και η απόκτηση μοτοσυκλετών.

Για την αύξηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας αναφέρει ότι στη θητεία του οι αιτήσεις για άσυλο μειώθηκαν κατά 17.000, ενώ «τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 25.000 απελάσεις παράνομων μεταναστών».

Κλείνοντας την ανακοίνωση αναφέρεται ότι «πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερη συνάντηση του Χρήστου Παπουτσή με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου συζητήθηκαν οι προτεραιότητες στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας. Ο κ. Χρήστος Παπουτσής ευχήθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη καλή επιτυχία στο έργο του».
Keywords
Τυχαία Θέματα