ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Ο Παράδεισος επί γης....!

14:00 24/8/2013 - Πηγή: 24wro

Πόσο συχνά βλέπετε ένα γατάκι να μυρίζεται με ένα μωρό ασβό στο μαξιλάρι σας ή ένα ελαφάκι να χουζουρεύει στην αγκαλιά ενός σκύλου;

Για την Janice Wolf όλα αυτά αποτελούν καθημερινές εικόνες, που εκτυλίσσονται στοκαταφύγιό της Rocky Ridge γιαεγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα ζώα,που βρίσκεται στο Γκάσβιλ (Άρκανσο, ΗΠΑ).

Σε αυτό ζουν αρμονικά 23 σκύλοι, 10 πρόβατα, 8 γάιδαροι, τέσσερα άλογα, δύο στρουθοκάμηλοι και πολλές γάτες, πάπιες, κουνελάκια, χελώνες και διάφορα
άλλα ζώα.

Το καταφύγιο αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσωπικής της δουλειάς και αγάπης για τα εγκαταλελειμμένα και χτυπημένα ζώα οποιουδήποτε είδους, μεγέθους, σχήματος και με οποιαδήποτε ασθένεια.

Τα ζωάκια που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο καταφύγιο έχουν συνήθως να διηγηθούν τραγικές ιστορίες εγκατάλειψης και κακοποίησης.

Με τη βοήθεια ωστόσο της Wolf, πολλά από αυτά συνεχίζουν να ζουν με αξιοπρέπεια, ενώ κάνουν και κάποιες παράξενες φιλίες...!

"Ο μόνος κανόνας που έχουμε εδώ είναι ότι όλοι πρέπει να τα έχουν καλά με όλους" λέει. Και προσθέτει: "Και αυτό ακριβώς κάνουν".

Το παραπάνω γατάκι, το οποίο εγκαταλείφθηκε μαζί με τα αδελφάκια του όταν ήταν μόλις μιας ημέρας, γνωρίζει τον Josh, ένα μωρό ασβό, που μεγάλωσε με ανθρώπους και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει μόνος του στην άγρια φύση.

Μια από τις πιο όμορφες ιστορίες του καταφυγίου είναι ο Tristan (αριστερά), ένας τρίποδος σκύλος, ο οποίος σώθηκε από ανθρώπους που τον κακοποιούσαν και πλέον επισκέπτεται γηροκομεία ως σκύλος θεραπείας!

Εδώ τον βλέπουμε σε ένα τρυφερό ενσταντανέ με τον φιλαράκο του Fiesta, ένα ορφανό ελαφάκι.

"Έγινε αμέσως ο προστάτης του" θυμάται η Wolf. Και προσθέτει: "Προήλθε από ένα επιθετικό περιβάλλον, αλλά είναι αγαπησιάρης και ξεχνάει. Αυτό είναι το μεγαλείο των ζώων: κοιτούν μπροστά".

Μια παρόμοια ιστορία είναι και ο Duncan, ο σκυλάκος στα δεξιά, ο οποίος εδώ κοιμάται με μαξιλάρι ένα άλλο ελαφάκι, τον Nabisco.

Βλέποντας την Parfait να χαμογελάει ξαπλωμένη, έχοντας στην κοιλίτσα της τον Mark, ένα στρουθοκαμηλάκι, δεν θα καταλάβετε ότι είχε τόσο πολύ κακοποιηθεί από το κολάρο της, που αυτό είχε ενσωματωθεί στο λαιμό της...

Η πιτμπουλίνα βρέθηκε στο δρόμο, δίπλα στα κουταβάκια της, που είχαν πεθάνει από το κρύο, ενώ και η ίδια ήταν ετοιμοθάνατη.

Θεραπευμένη τώρα, ανατρέπει όλους τους μύθους σχετικά με τη συγκεκριμένη ράτσα, αφού όπως φαίνεται κάνει παρέα με κοτοπουλάκια και κουνελάκια!

Πρωταγωνιστής εδώ είναι η Cheesecake, ένας υδρόχοιρος, ο οποίος απ' ότι φαίνεται είναι φίλος με όλους και ειδικά με τους σκύλους.

"Παίζουν κυνηγητό μαζί. Συμπεριφέρεται σαν σκύλος" λέει η Wolf.

Η Cheesecake έγινε αμέσως φίλη με τον Cornbread, το κουφό μπουλ τεριέ (κάτω δεξιά), ενώ υποδέχεται με θέρμη το πιο πρόσφατο απόκτημα του καταφυγίου: τη χελωνίτσα Crouton (πάνω δεξιά).

Ο Ivan, ένας σκύλος ράτσας καταχούλα λεοπάρ, άρχισε να τυφλώνεται από την ηλικία του ενός έτους, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να φροντίζει τα ορφανά του καταφυγίου, όπως ο Raoul το ρακούν.

Ο Blade, ένας σκύλος ράτσας ιρλανδέζικο γουλφχάουντ, ήρθε στο καταφύγιο κουταβάκι και πέρασε τον επόμενο χρόνο, αναρρώνοντας από την παράλυση που είχε χτυπήσει και τα τέσσερα ποδαράκια του.

Με αγάπη και υπομονή, η Wolf κατάφερε να βοηθήσει τον Blade να περπατήσει και πάλι. Προτού ωστόσο περπατήσει, είχε γίνει ο αγαπημένος των άλλων μωρών του καταφυγίου.

Εδώ έχει στην αγκαλιά του ένα παπάκι.

Στη παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε δύο κουταβάκια και ένα ορφανό αρνάκι, το οποίο υιοθετήθηκε από την μαμά σκυλίτσα, που δεν φαίνεται εδώ.

Η σκυλίτσα γέννησε 10 κουταβάκια στο κρεβάτι της Wolf, περίπου μια εβδομάδα αφότου ήρθε στο καταφύγιο και έκτοτε επέμενε να φροντίζει και το αρνάκι, θεωρώντας το ως ένα από τα κουταβάκια της.

Το κουταβάκι, πάνω στο οποίο κοιμάται το αρνάκι, είναι ένα από τα "αδελφάκια" του, ενώ το μεγαλύτερο είναι ο Krispin, ράτσας Αγίου Βερνάρδου, που ήρθε στο καταφύγιο με ένα σπασμένο πόδι.

Εδώ είναι η ίδια η Janice Wolf, η οποία ποζάρει με δύο ενοίκους του καταφυγίου, που αποτελούσε για εκείνη ένα όνειρο ζωής.

"Γεννήθηκα για να κάνω αυτό" λέει, ενθυμούμενη ότι ήταν ακόμα παιδάκι στη Φλόριντα όταν έσωσε έναν πελεκάνο.

Για περισσότερα από 12 χρόνια, βοηθάει ζώα με αυτοθυσία, υπομονή και αγάπη.

Περισσότερες πληροφορίες, ιστορίες και φωτογραφίες μπορείτε να βρίσκετε καθημερινά στην ιστοσελίδακαι την σελίδα στο Facebook του Rocky Ridge Refuge.
nooz.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα