Από Δευτέρα η παραλαβή της φοροκάρτας

15:55 2/10/2011 - Πηγή: 24wro
Έπρεπε να φτάσουμε στους τελευταίους μήνες του 2011...
για να κάνει την πρεμιέρα της η περιβόητη φοροκάρτα και να σταματήσει η συλλογή αποδείξεων σε σακούλες από τους φορολογούμενους. Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο οι καταναλωτές θα μπορούν να την προμηθεύονται από τις τράπεζες, αρχής γενομένης από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.




Διαβάστε παρακάτω, τις ερωτήσεις και απαντήσεις για την κάρτα αποδείξεων,
όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες πάντως δεν λύνουν όλες τις απορίες και ειδικότερα αυτήν για το πόσο ακόμα θα υποχρεώνονται οι πολίτες να εκτελούν χρέη λογιστή, για όφελος της κυβέρνησης.




Τι είναι η Κάρτα Αποδείξεων;




Η Κάρτα Αποδείξεων είναι μια προσωπική κάρτα συλλογής εξόδων, ώστε ο φορολογούμενος να συλλέγει και να υποβάλει αυτόματα τις αποδείξεις που θα του δώσουν τη δυνατότητα έκπτωσης κατά την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης, χωρίς άλλη διαδικασία.




Πώς λειτουργεί η κάρτα συλλογής αποδείξεων;




Κάθε κάρτα διαθέτει έναν μοναδικό αριθμό. Ο κάτοχος της κάρτας δηλώνει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) τον αριθμό της κάρτας που του χορηγήθηκε είτε κατ’ ευθείαν σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή της ΓΓΠΣ, είτε μέσω SMS, συνδέοντας το ΑΦΜ του με την κάρτα, σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες στη πίσω πλευρά της κάρτας. Στη συνέχεια, η κάρτα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή που επιλέγει ο φορολογούμενος.




Πώς θα προμηθευτώ την κάρτα;




Η κάρτα είναι διαθέσιμη δωρεάν από τα υποκαταστήματα των τραπεζών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες είναι:




Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, T-BANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων Hellas Pay Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε και Ν. Πετρακόπουλος ΑΕΒΕ.




Η Τράπεζα δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε και επιτρέπεται, να καταγράψει τον ΑΦΜ ή άλλα προσωπικά στοιχεία του πολίτη στον οποίο χορήγησε την κάρτα: κατά την παραλαβή της δεν ζητείται ταυτότητα ή άλλο στοιχείο ταυτοποίησης, ούτε γίνεται σύνδεση της κάρτας με τον κάτοχο.




Σε ποιες επιχειρήσεις/συναλλαγές μπορώ να χρησιμοποιήσω την Κάρτα Αποδείξεων?




Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συνεργαζόμενη επιχείρηση/επιτηδευματία διαθέτει Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών (Point of Sales-POS). Η συνα
Keywords
Τυχαία Θέματα