Από Σεπτέμβρη οι αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο

11:42 18/7/2012 - Πηγή: 24wro

«Κλειδώνουν» οι αλλαγές στο νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ...ώστε να εφαρμοστεί με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υποσχέθηκε στις ομοσπονδίες των διδασκόντων στα ΑΕΙ ότι θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε ο νόμος να γίνει λειτουργικός, αλλά το τελικό περιεχόμενο των αλλαγών θα το δημοσιοποιήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σε συνάντηση που είχε με την ΠΟΣΔΕΠ
την ομοσπονδία διδασκόντων στα ΤΕΙ (ΟΣΕΠ) και την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και για το λόγο αυτό θα γίνουν βελτιωτικές αλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές αφορούν στα σημεία στα οποία υπάρχει σύγκλιση ακαδημαϊκής κοινότητας-υπουργείου Παιδείας, όπως η παράταση της θητείας των νυν πρυτάνεων.

Σύμφωνα με το νόμο, οι πρυτάνεις πρέπει να παραδώσουν τη θέση στις 31 Αυγούστου, κάτι που δεν είναι εφικτό, αφού σε κανένα ΑΕΙ δεν έχει εκλεγεί νέα διοίκηση, δηλαδή τα Συμβούλια Ιδρύματος. Επόμενο σημεία σύγκλισης είναι η έγκριση των προϋπολογισμών των ΑΕΙ, αλλά και η εκλογή κοσμήτορα από την πανεπιστημιακή κοινότητα (ο νόμος προβλέπει το διορισμό κοσμητόρων από το Συμβούλια Ιδρύματος).

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας έθεσαν και το ζήτημα της υπαγωγής της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στην εποπτεία του υπουργείου Παιδείας και όχι στο Ανάπτυξης. Όπως ανέφεραν, σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες οι τομείς της παιδείας και της έρευνας βρίσκονται κάτω από το ίδιο θεσμικό πεδίο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) κ. Νικόλαος Σταυρακάκης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα έκτροπα που προκαλεί η ΠΑΣΠ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα