ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ

18:31 23/5/2011 - Πηγή: 24wro
Υστέρηση εσόδων κατά 1,265 δισ. ευρώ και απόκλιση 322 εκατ. ευρώ...
από το στόχο που έχει τεθεί για το έλλειμμα έδειξαν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου. Για...
ακόμη μια φορά πλήρωσε τα «σπασμένα» το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει τη μείωση των καθαρών εσόδων κατά 9,1%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, στη μη επανάληψη των εισπράξεων των τελών κυκλοφορίας
κατά 393 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, καθώς φέτος δεν δόθηκε αντίστοιχη παράταση στις προθεσμίες, αλλά και στις φορο-εκπτώσεις λόγω των αποδείξεων και στις επιστροφές φόρων λόγω τακτοποίησης εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,6%, εξαιτίας της διάθεσης 375 εκατ. ευρώ για την εξόφληση παλαιών οφειλών νοσοκομείων και τις δαπάνες για τόκους που ανήλθαν σε 480 εκατ. ευρώ.
Οι πρωτογενείς δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,8%. "Μαχαίρι" μπήκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο είδε τις δαπάνες του να μειώνονται κατά 42,5%, δηλαδή κατά 980 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές δαπάνες παρουσιάζονται μειωμένες κατά 942 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο αναφέρει ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα