Από το Λευκό Οίκο εκατομμυριούχος

03:19 29/10/2012 - Πηγή: 24wro
Η επαγγελματική πορεία όσων έχουν εργαστεί στο Λευκό Οίκο είναι λίγο πολύ...
προδιαγεγραμμένη: μετά από τη θητεία τους τους περιμένει μια καριέρα στα γραφεία κάποιας μεγάλης εταιρείας του ιδιωτικού τομέα.

Να όμως που ο Τζέισον Γκόλμπεργκ ξέφυγε από την πεπατημένη δημιουργώντας μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικές ιστοσελίδες, την www.fab.com. Ο Γκόλμπεργκ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο το 1993 και έπιασε δουλειά στις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου, την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Μπιλ Κλίντον. Δεν επαναπαύθηκε όμως σε μια θέση στελέχους μετά την αποχώρησή του από εκεί,
αλλά ακολούθησε οικονομικές σπουδές και έπιασε δουλειά σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Στη συνέχεια δημιούργησε τις δικές του διαδικτυακές εταιρείες, τις οποίες και πούλησε. Η επόμενη ιδέα του ήταν να φτιάξει ένα κοινωνικό δίκτυο για την γκέι κοινότητα και έτσι γεννήθηκε το fabulis. Ήταν ένα εγχείρημα που δεν απέφερε τα αναμενόμενα, όμως ο Γκόλμπεργκ δεν το έβαλε κάτω και με τη βοήθεια ενός φίλου του το μετέτρεψε σε μια δυναμική ιστοσελίδα όπου μπορούσε κανείς να αγοράσει αντικείμενα με ξεχωριστό ντιζάιν σε οικονομικές τιμές. Κανείς χρηματοδότης δεν πίστεψε στην ιδέα του, όμως εκείνος συνέχισε και η επιμονή του ανταμείφθηκε. Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το fab.com έκανε πωλήσεις 65.000 δολαρίων, ένα χρόνο αργότερα έχει 8 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη και τα συνολικά έσοδά του θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. δολάρια. Και ο Τζέισον Γκόλμπεργκ στα 40 του χρόνια ποζάρει –και δικαιολογημένα- με το χαμόγελο της επιτυχίας.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα