Αποχωρούν οι Αμερικανοί από το Αφγανιστάν;

12:55 29/4/2011 - Πηγή: 24wro
Η πολιτική των ΗΠΑ έχει αλλάξει...
Αυτό φάνηκε με τη Λιβύη , όπου οι Αμερικανοί δεν έχουν ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή και αφήνουν τους συμμάχους ώστε να λύσουν τα προβλήματα. Γι αυτό το λόγο οι Γάλλοι και οι Βρετανοί κυριαρχούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το ίδιο θέλουν να επαναλάβουν και στο Αφγανιστάν.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει αρχίσει συνομιλίες με τη κυβέρνηση του Καρζάι σχετικά με την αποχώρηση των δυτικών στρατευμάτων
το 2014 . Στόχος των Αμερικανών είναι να καταστείλουν τους φόβους του Καρζάι και να του προτείνουν μια πιο ρεαλιστική λύση από τη σημερινή.

Οι Αμερικανοί προτείνουν να κρατήσουν την εκπαίδευση των Αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και την υποστήριξη τους στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις . Επίσης να αναλάβουν οι χώρες που έχουν άμεσα ζωτικά ενδιαφέροντα για τη περιοχή και αυτές είναι : η Ρωσία , η Ινδία , η Κίνα , το Πακιστάν , η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία . Διαβεβαιώνουν τους Αφγανούς ότι η Αμερική θα είναι ο εξωτερικός προστάτης τους.

Με την αποχώρηση των περισσότερων αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν θα ανασάνει οικονομικά ο Αμερικανικός λαός γιατί το κόστος προκειμένου να διατηρούνται οι στρατιωτικές δυνάμεις στη περιοχή υπολογίζεται να ξεπερνά τα 2 δις δολάρια το μήνα.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα