Αρχισε η δίκη του Ελληνα μεγιστάνα των ακινήτων

16:18 23/1/2012 - Πηγή: 24wro


Εξηγήσεις ενώπιον του δικαστηρίου έδωσε ο Ελληνας επιχειρηματίας Αχιλλέας Καλλάκης, ο οποίος κατηγορείται για ...
μεγάλες απάτες εις βάρος τραπεζών.

Ο «μεγιστάνας των ακινήτων στο Μέιφεαρ» βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχτισε την αυτοκρατορία του, η οποία κοστολογείται στο αστρονομικό πόσο των 750 εκατομμυρίων λιρών, με ψευδή έγγραφα με τα οποία εξασφάλιζε τεράστια δάνεια.

Ενα τέτοιο έγγραφο που φέρεται να είναι πλαστό (το οποίο παρουσιάστηκε στο
δικαστήριο) ήταν και η επιστολή που έφερε την υπογραφή του μακαρίτη οικονομολόγου λόρδου Χάρις του Χάι Κρος, στην οποία δίνονταν διαβεβαιώσεις για το αξιόπιστο των επιχειρήσεων του Καλλάκη.

Η επιστολή αυτή όμως, που είχε ως παραλήπτη την εταιρεία Bristol & West, η οποία θα έδινε ένα τεράστιο δάνειο στον Καλλάκη και τον συνεργό του Αλεξάντερ Γουίλιαμς, ανέφερε ως διεύθυνση του λόρδου, πρώην διευθυντή του think tank του Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων, εκείνη του Γουίλιαμς! Ο Ελληνας επιχειρηματίας και κατηγορούμενος εξήγησε ότι αυτό έγινε επειδή ο λόρδος -«στενός φίλος», όπως τον χαρακτήρισε- δεν ήθελε να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία.

Επίσης, ο Καλλάκης έδωσε τη δική του εκδοχή για το πώς εξασφάλισε δάνειο από την Allied Irish Banks (AIB). Είπε στο δικαστήριο ότι οι άνθρωποι της τράπεζας έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον να κάνουν δουλειές μαζί του, αφού τον καλούσαν σε γεύματα για να τον… καλοπιάσουν.

Τελικά, η συμφωνία έκλεισε και η AIB χρηματοδότησε επενδύσεις σε ακίνητα που έκανε ο Καλλάκης ύψους 740 εκατομμυρίων λιρών. Τελικά αυτά τα ακίνητα που αγοράστηκαν τα ήλεγχε ένα οικογενειακό τραστ στο οποίο ο Καλλάκης δρούσε ως βασικός σύμβουλος.

Προηγουμένως είχαν καταθέσει και τραπεζίτες της AIB, που παραδέχθηκαν ότι ο Καλλάκης τους είχε φιλοξενήσει αρκετές φορές σε διοργανώσεις όπως το Γκραν Πρι του Μονακό, ενώ τους είχε κάνει δώρο κι ένα τριήμερο ταξίδι στον Μαυρίκιο για να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία.

Τελικά η AIB κατέσχεσε πολλά από τα ακίνητα του Καλλάκη και τα πούλησε για να εξασφαλίσει κάποια από αυτά που χρωστούσε. Η δίκη του Ελληνα επιχειρηματία του Λονδίνου συνεχίζεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα