Αρνείται να πει αν είχε συνεργούς ο Νορβηγός φονιάς

14:21 4/8/2011 - Πηγή: 24wro
Αρνήθηκε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ...
ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι ο δράστης της διπλής επίθεσης στη Νορβηγία με 77 νεκρούς, να απαντήσει στην ερώτηση αν είχε συνεργούς στην τελευταία κατάθεσή του στην αστυνομία, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του δικηγόρου του. «Ερωτήθηκε πολλές φορές αν είχε συνεργούς, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει», δήλωσε ο Γκέιρ Λίπσταντ στην εφημερίδα του Όσλο VG μετά τη χθεσινή, τρίτη κατάθεση του πελάτη του στην αστυνομία. Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν δηλώσει ότι το αν ο Μπράιβικ είχε συνεργούς στις επιθέσεις είναι ένα ζήτημα κομβικής σημασίας.
Σήμερα
και αύριο Παρασκευή, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν περίπου 50 κηδείες των θυμάτων. Ο Μπράιβικ επέμεινε να δηλώνει ότι δεν είναι ένοχος, είπε ο δικηγόρος του μετά τη χθεσινή 11ωρη κατάθεσή του. Όπως είπε ο Λίπσταντ, ο Μπράιβικ ρώτησε πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις και ποιες ήταν οι αντιδράσεις στη Νορβηγία και στο εξωτερικό.
Όπως και στις προηγούμενες καταθέσεις του ο Μπράιβικ δεν έδειξε το παραμικρό συναίσθημα, αλλά είπε ότι είναι "δύσκολα" να τελείς υπό κράτηση, είπε στην εφημερίδα ο δικηγόρος του.
Ο Μπράιβικ εξήγησε με ποιόν τρόπο είχε σχεδιάσει να διαφύγει από το νησί Ουτόγια μετά την επίθεση, αλλά ο δικηγόρος του χαρακτήρισε το σχέδιο μη ρεαλιστικό. Ο Λίπσταντ πρόσθεσε ότι ο πελάτης του «απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν τα ταξίδια του και τον τρόπο σχεδιασμού των επιθέσεων» και είπε ότι ο Μπράιβικ είχε επισκεφθεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι οι έρευνες για τις επιθέσεις θα είναι «εκτεταμένες» και μπορεί να διαρκέσουν ένα χρόνο. 
newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα