Αρπάχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ για υπογραφές και κάλπες

10:22 10/3/2012 - Πηγή: 24wro
Πρόταση για έγκριση των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με κάλπη από το...
Εθνικό Συμβούλιο απασχόλησε το Πολιτικό Συμβούλιο. Την πρόταση έκανε η Άσπα Παπαηλιού και συγκρούστηκε κυρίως με την Συλβάνα Ράπτη.

Η κα. Παπαηλιού χαρακτήρισε ενωτική την πρότασή της για τις υποψηφιότητες, αλλά συνάντησε μεγάλη αντίδραση.

Ο πυρήνας της πρότασης είναι ο εξής, όπως μας μεταφέρθηκε από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου:

«Σήμερα υπάρχει μεγάλος αριθμός μελών του Εθνικού Συμβουλίου που δεν επιλέγουν
κανένα υποψήφιο – για διαφόρους λόγους. Στις σημερινές συνθήκες μεγάλης κρίσης που περνάει η παράταξή μας, θα ήταν καλύτερα να υπάρξουν τουλάχιστον 2 ή και 3 υποψηφιότητες, θα βοηθούσε σε μεγαλύτερη συσπείρωση και συμμετοχή και σε ουσιαστικότερο διάλογο. Κάποιες φορές η συλλογή των υπογραφών φαίνεται να γίνεται σε βάση ατομικής διαπραγμάτευσης και ‘’ανταλλαγμάτων’’, ακόμα και »φόβου» έκθεσης στα μάτια του νικητή….

Αυτό αποπνέει κυβερνητισμό και παλαιοκομματική νοοτροπία. Θέτω στην κρίση του προέδρου της ΕΚΑΠ, κ Ανωμερίτη, το ενδεχόμενο, να υπάρξει κάλπη στο Εθνικό Συμβούλιο, μυστική ψηφοφορία των μελών για όποιες και όσες υποψηφιότητες κατατεθούν εκεί.

Θα απελευθερωθούν πολλοί και θα πάρουν θέση υπέρ του ενός, υπέρ του άλλου ή και κάποιου τρίτου, χωρίς αναστολές… Να επιλεγούν δε για την τελική κρίση όσες καλύψουν το όριο των 94 υπογραφών, σύμφωνα με το καταστατικό».

Από την κουβέντα – εν μέσω κουμφούζιου- η πρόταση φάνηκε να απερρίφθη, αλλά αρκετοί εκτιμούν ότι μπορεί να επανέλθει στο Εθνικό Συμβούλιο.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα