Ας μιλήσει επιτέλους ο Αβραμόπουλος για τα τανκς

14:57 20/1/2012 - Πηγή: 24wro
Μας κράζει ο γερμανικός τύπος με αφορμή την αποδιδόμενη στον κ. Αβραμόπουλο τάση επίσπευσης συμφωνίας Αθήνας – Ουάσιγκτον για 400... μεταχειρισμένα τανκς: «Δεν υπάρχουν χρήματα για συντάξεις, αλλά (υπάρχουν) για τανκς» είναι το σχόλιο της εφημερίδας Handelsbaltt που δημοσιεύει άρθρο για το εξοπλιστικό αυτό σχέδιο του υπουργείου Άμυνας που φαίνεται να εξελίσσεται σε καιρό κρίσης.
Η Ελλάδα εξαρτάται από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ,
είναι υποχρεωμένη να μειώσει συντάξεις και να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Όμως η κυβέρνηση προτίθεται να παραλάβει 400 τανκς. Δωρεάν βέβαια, αλλά όχι χωρίς κόστος, παρατηρεί σήμερα συγκεκριμένα η οικονομική γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Επισήμως το υπουργείο Άμυνας σιωπά. Ωστόσο δημοσίευμα σε ελληνική ιστοσελίδα επικαλείτο πηγή του ελληνικού υπουργείου Άμυνας για να υποστηρίξει ότι η απόφαση παραλαβής των αρμάτων είχε παρθεί από τον προκάτοχο του Αβραμόπουλου – τον κ. Μπεγλίτη. Ο δεύτερος αντέδρασε έντονα λέγοντας να μην κρύβουν κάποιοι τις ευθύνες τους πίσβω από άλλους και διέψευσε οτι έχει παρθεί από αυτόν απόφαση για αυτό το πρόγραμμα- μόνο απόφαση για να δει τα τανκς μια επιτροπή.
Οι ΗΠΑ θέλουν να παραχωρήσουν δωρεάν τα τανκς παρ’ όλα αυτά η γερμανική εφημερίδα γράφει οτι παραλαβή των αρμάτων θα κοστίσει πολλά τους Έλληνες. Πάντως μόνο η μεταφορά τους από τις ΗΠΑ θα κοστίσει 5 – 8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για την αποκατάσταση των τεθωρακισμένων απαιτείται διψήφιος αριθμός εκατομμυρίων ευρώ
Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011 μια 9μελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ελληνικού Γενικού Επιτελείου αναχώρησε για τη Νεβάδα, για να αξιολογήσει τα τανκς και να επιλέξει από 1.000 τα 400 πλέον καλοδιατηρημένα. Το Γενικό Επιτελείο πραγματοποίησε ήδη επαφές με Έλληνες εφοπλιστές, προκειμένου να συγκεντρώσει προσφορές για τη θαλάσσια μεταφορά των τανκς από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, αναφέρουν πηγές. Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σιωπά, γράφει η εφημερίδα.
Ας μιλήσει επιτέλους! Ακόμα και η «πρόκληση» Μπεγλίτη έμεινε αναπάντητη. Και τώρα της γερμανικής εφημερίδας…

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα