Ας μιλήσει ο Ολυμπιακός!

17:11 1/12/2011 - Πηγή: 24wro
Μετά από μία άσχημη αρχή στην Ευρωλίγκα, με συγκομιδή…
μόλις μία νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση. Διπλό επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και διατήρηση των πιθανοτήτων για κατάληψη της πρώτης θέσης του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης- που ισούται με αποφυγή μεγαθηρίων στην επόμενη φάση.

Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να... σπάσουν ένα στοιχείο που για την ώρα φαντάζει ακλόνητο. Ποιο είναι αυτό; Να νικήσουν την τουρκική
ομάδα στην Κωνσταντινούπολη, σε έναν όμιλο που η έδρα είναι το φαβορί. Και αυτό γιατί στα 19 ματς που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στις έξι αγωνιστικές, συν το παιχνίδι της Μπιλμπάο με τη Νανσί το βράδυ της Τετάρτης, μόνο τρία διπλά έχουν καταγραφεί! Πρόκειται επομένως, για έναν όμιλο όπου «μιλάει» η έδρα.

Και ποια είναι αυτά τα τρία διπλά; Είναι από τις δύο ισπανικές ομάδες του ομίλου, Κάχα Λαμποράλ και Μπιλμπάο, αλλά και από την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού, «Φενέρ». Χαρακτηριστικό είναι ότι όσες ομάδες έκαναν διπλό, δέχτηκαν και από ένα!

Αναλυτικά:

1η αγωνιστική: 19/10/11 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Κάχα Λαμποράλ 66-69
4η αγωνιστική: 9/11/11 Μπιλμπάο-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 70-73
5η αγωνιστική: 16/11/1 Κάχα Λαμποράλ-Μπιλμπάο 84-89

Η ομάδα του Νέβεν Σπάχια έχει χάσει στην έδρα της από την Κάχα Λαμποράλ και αν οι Πειραιώτες «αποδράσουν» από το «Σινάν Ερντέμ» θα την αναγκάσουν στην δεύτερη εντός έδρα ήττα της. Πόσο εύκολο όμως είναι να πάρεις διπλό σε έναν όμιλο... έδρας;

Last Top 16
Ο Ολυμπιακός πήρε τη... φόρα της «Φενέρ» την δεύτερη αγωνιστική όταν τη νίκησε στο ΣΕΦ στις 27 Οκτωβρίου με 81-74, σημειώνοντας την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση. Πέρα όμως από αυτό το παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να θυμούνται και την περσινή ιστορία με την τουρκική ομάδα.
Την περσινή σεζόν στην φάση των «16» οι Πειραιώτες βρίσκονταν στον όγδοο όμιλο της Ευρωλίγκας μαζί με τις Φενέρμπαχτσε, Βαλένθια και Ζαλγκίρις. Στον πρώτο αγώνα στις 20 Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τους Τούρκους στο ΣΕΦ και ηττήθηκε με το επιβλητικό 70-84! Στη συνέχεια προχώρησε αήττητος επικρατώντας των Ζαλγκίρις (εκτός) και Βαλένθια (εντός και εκτός) και χρειαζόταν τη νίκη και τη διαφορά στο εκτός έδρας ματς με τη «Φενέρ», προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και να προχωρήσει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Και το κατάφερε!

Στις 24 Φεβρουαρίου αναμετρήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με την ομάδα του Νέβεν Σπάχια για την 5η αγωνιστική του Top 16 και όχι μόνο πήρε το διπλό, αλλά τη νίκησε και με 15 πόντους διαφορά (65-80), ανατρέποντας το εις βάρος του -14.
Keywords
Τυχαία Θέματα