Αθήνα και Λονδίνο γιορτάζουν μαζί την Παγκόσμια Παραολυμπιακή Ημέρα

21:50 8/9/2011 - Πηγή: 24wro
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στο σπίτι τους, αυτό τόνισε ο... Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Δρ Ντέιβιντ Λάντσμαν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που... πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Παραολυμπιακής Ημέρας, έναν χρόνο πριν τη διεξαγωγή των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Όπως εξήγησε ο κ.Λάντσμαν, το 1948 η πρώτη αθλητική διοργάνωση για βετεράνους με αναπηρία μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, ξεκίνησε από ένα νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας για να γίνει σταδιακά ένα
εντυπωσιακό κίνημα με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών από όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση έγινε στην κατοικία του Βρετανού πρέσβη στην Αθήνα, παρουσία μελών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και Ελλήνων παραολυμπιονικών και αθλητών.

Παράλληλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Παραολυμπιακής Ημέρας έγιναν και στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, που θα διεξαχθούν από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου του 2012, σε 20 αθλητικές εγκαταστάσεις, θα αγωνιστούν 4.200 αθλητές από 163 χώρες σε 471 αγωνίσματα, ενώ αναμένονται 2 εκατομμύρια θεατές. Με ειδικές προσαρμογές στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι Βρετανοί υπόσχονται ότι θα είναι οι Αγώνες με την μεγαλύτερη προσβασιμότητα που έγιναν ποτέ.

Οι Βρετανοί, άλλωστε, είναι αυτοί που βρίσκονται στις τρεις τελευταίες παραολυμπιακές διοργανώσεις στις δύο πρώτες θέσεις, ως προς τη συλλογή μεταλλίων, με μεγαλύτερη επιτυχία στο Πεκίνο, όπου απέσπασαν 42 χρυσά.

«Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου είναι μία μοναδική ευκαιρία να ενθαρρύνουμε περισσότερους ανθρώπους με αναπηρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να δείξουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να γίνει μέρος της ζωής τους», τόνισε ο πρέσβης, επισημαίνοντας ότι είναι και μία ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την αναπηρία και να προχωρούμε μπροστά.

Η Βρετανία, όπως είπε ο κ. Λάντσμαν είναι πρωτοπόρος σε θέματα ίσων ευκαιριών, για άτομα με αναπηρία και είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη φήμη της αυτή με μία άψογη οργάνωση.

«Το Λονδίνο θα διοργανώσει άριστους αγώνες» είπε ο Α' αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Παναγιώτης Μπαλάσκας, ευχαριστώντας τον πρέσβη εκ μέρους της επιτροπής για την σημερινή εκδήλωση.

«Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία έχουν στενούς δεσμούς με τον αθλητισμό και ειδικότερα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι στους Αγώνες της Αθήνας, οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ελλάδας απέσπασαν 20 μετάλλια, ενώ στο Πεκίνο 24.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο για την ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων και τους Αγώνες του Λονδίνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα