Αύριο ο προυπολογισμός

11:51 17/11/2011 - Πηγή: 24wro
Στη Βουλή κατατίθεται αύριο ο προϋπολογισμός αφού προηγουμένως ...
παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο. Στο μεταξύ, νέα υστέρηση κατά 1 δισ. 100 εκατ. ευρώ εμφανίζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού στο δεκάμηνο του έτους, με τις...
οφειλές του κράτους να ξεπερνούν τα 6,5 δισ. ευρώ.
Κατά την ομιλία του χθες στη Βουλή
ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι «πρέπει να κάνουμε το θεμελιώδες εθνικό μας καθήκον και να σώσουμε τη χώρα» και δεσμεύτηκε για την την εμπρόθεσμη και πλήρη καταβολή μισθών και συντάξεων, αρκεί -όπως εξήγησε- να γίνουν όσα απαιτούνται για να καταβληθεί η έκτη δόση.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ψηφίσει έως το τέλος Δεκεμβρίου τη νέα δανειακή σύμβαση και πως «η εφαρμογή των αποφάσεων είναι ό,τι πιο πρακτικό και άμεσο μπορούμε να κάνουμε για την ανάσχεση της ανεργίας, για την αγορά, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων».
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στις καταθέσεις Ελλήνων στις τράπεζες του εξωτερικού, σημειώνοντας πως σύντομα θα δημοσιοποιηθούν οι κατάλογοι με τα ονόματα των καταθετών.
«Όταν δημοσιευθούν οι κατάλογοι πολλοί θα μείνουν άφωνοι, γιατί είναι αυτοί που μιλούν κουνώντας το δάχτυλο, ενώ οι ίδιοι δεν υποστήριξαν τη λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», είπε χαρακτηριστικά.


Keywords
Τυχαία Θέματα