ΜΠΑΡΟΖΟ: ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

20:52 23/5/2012 - Πηγή: 24wro
Την ισχυρή επιθυμία της Ευρωπαϊκής ...Επιτροπής να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης» εξέφρασε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε γραπτή του δήλωση μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως θα καταβληθεί κάθε ...
προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, η ευρωζώνη έχει επιδείξει μια χωρίς προηγούμενο αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και το λαό της με τη δέσμευσή της να διατηρήσει την οικονομική στήριξη, για όσο χρειαστεί, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σχετικά με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Χωρίς αλληλεγγύη η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την ευημερία», τόνισε ο κ. Μπαρόζο, ο οποίος αναγνώρισε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες.

«Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε πιο εύκολος δρόμος εξόδου από την κρίση» σημείωσε, επιμένοντας ότι ο λιγότερο επώδυνος, αλλά και ταχύτερος δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος.

Τέλος, ο κορυφαίος ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπό τον κ. Πικραμμένο, θα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο τις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα ο πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε να ενημερωθεί για το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Μπαρόζο ότι η Ελλάδα οδεύει στις εκλογές σε ήρεμο κλίμα.

Ο κ. Πικραμμένος ενημέρωσε τον κ. Μπαρόζο για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η Ελλάδα στη σημερινή άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όσον αφορά την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στον επικεφαλής της Κομισιόν ότι η Αθήνα συμφωνεί στην ανάγκη να εκδοθούν ομόλογα έργων, καθώς και στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Επίσης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει αποδέσμευση των πόρων για την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων μέσω του ειδικού μηχανισμού επιμερισμού κινδύνου, καθώς και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά με 6,5 δισ. ευρώ από το ισχύον πακέτο βοήθειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα