Χαμένες κληρονομιές αξίας 4 δις ευρώ στα χέρια του Δημοσίου

14:02 7/9/2011 - Πηγή: 24wro
Τις σχολάζουσες κληρονομιές, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 4 δις ευρώ…
σκέφτεται να αξιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών, αλλά... δεν ξέρει τον τρόπο.

Πρόκειται για ακίνητα μεγάλης αξίας, καταθέσεις σε τράπεζες, μετοχές και ομόλογα αποβιωσάντων, οι κληρονόμοι των οποίων δεν βρέθηκαν ποτέ.
Την διαχείριση έχουν –σύμφωνα με αποφάσεις των κατά τόπους Πρωτοδικείων- προσωρινοί κηδεμόνες που είναι συνήθως δικηγόροι ή και δημόσιοι
υπάλληλοι. Τώρα η κυβέρνηση θέλει να τα αξιοποιήσει, για να αυξηθούν τα έσοδα στα ταμεία –μέρες που διανύουμε μαζεύουν και το ευρώ από τον δρόμο-, αλλά… το τοπίο του νόμου είναι θολό! Όπως ορίζεται, σε εύλογο διάστημα οι κληρονομιές αυτές περνούν στο κράτος, όμως ο νόμος δεν ορίζει… ποιο είναι αυτό το διάστημα!!!

Όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο αναπληρωτής επιστημονικός διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ, Β. Μαγκλάρας, σε πολλές περιπτώσεις  χρειάζεται μέχρι και 30 χρόνια για να περάσει η περιουσία στο κράτος. Σχολάζουσες κληρονομιές εκατομμυρίων λιμνάζουν στις τράπεζες, ενώ ακίνητα μεγάλης περιουσίας χάνονται από την χώρα με αδιαφανείς διαδικασίες.
Πάντως, αν έχετε -έστω και μακρινό- συγγενή, που απεβίωσε και έχετε υποψίες ότι μπορεί να έχει «κάτι στην άκρη» … ψάξτε το! Ποτέ δεν ξέρετε...
Keywords
Τυχαία Θέματα