Χ.ΚΛΙΝΤΟΝ: Παρωδία το βέτο της Κίνας και της Ρωσίας

09:07 6/2/2012 - Πηγή: 24wro
Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα ότι το βέτο από τη Ρωσία και την Κίνα...
στο ψήφισμα του ΟΗΕ που θα καλούσε τον Πρόεδρο της Συρίας να παραδώσει την εξουσία ήταν μια "παρωδία".

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Βουλγαρία, η Κλίντον είπε: "Αυτό που συνέβη χθες στα Ηνωμένα Έθνη ήταν μια παρωδία". "Θα συνεργαστούμε με τους φίλους μιας δημοκρατικής Συρίας σε όλον τον κόσμο για να στηρίξουμε τα ειρηνικά, πολιτικά σχέδια
της αντιπολίτευσης για την αλλαγή", τόνισε η Κλίντον από τη Σόφια.

Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής της στη Σόφια δήλωσε ότι "αυτές οι χώρες που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμουφέρουν την πλήρη ευθύνη για την προστασία της βάρβαρης μηχανής στη Δαμασκό".

"Αντιμέτωποι με ένα ουδέτερο Συμβούλιο Ασφαλείας, θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας εκτός των Ηνωμένων Εθνών με αυτούς τους συμμάχους και τους εταίρους, οι οποίοι υποστηρίζουν το δικαίωμα του συριακού λαού να έχει ένα καλύτερο μέλλον", δήλωσε. "Θα πρέπει να αυξήσουμε τη διπλωματική πίεση προς το καθεστώς Άσαντ και να εργαστούμε για να πείσουμε τους ανθρώπους γύρω από τον Πρόεδρο Άσαντ ότι πρέπει να φύγει".

Οργή των Αράβων ηγετών για το βέτο Ρωσίας και Κίνας στον ΟΗΕ

Εντωμεταξύ οι Άραβες ηγέτες κατήγγειλαν σήμερα την εχθρική ψήφο της Ρωσίας και της Κίνας προς την απόφαση του ΟΗΕ κατά της καταπίεσης στη Συρία, με τον Τυνήσιο πρωθυπουργό να καλεί τη διεθνή κοινότητα να διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Δαμασκό.

"Ο λαός της Συρίας αναμένει πράξεις (...) Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διακόψουμε όλοι τις σχέσεις με το συριακό καθεστώς", δήλωσε ο Χαμάντι Τζεμπάλι στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Ο ίδιος προέτρεψε "όλες τις χώρες" να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Τυνησίας, η οποία ανακοίνωσε το Σάββατο την απέλαση του πρεσβευτή της Συρίας στην Τύνιδα.

Την επομένη της απόρριψης του ψηφίσματος του ΟΗΕ, η στάση της Μόσχας και του Πεκίνου, έχει προκαλέσει την οργή των Αράβων ηγετών που συμμετέχουν στη διάσκεψη του Μονάχου.

Για τον Πρωθυπουργό του Κατάρ, Χαμέντ Μπιν Τζάσεμ αλ θάνι, αυτή η εχθρική ψηφοφορία είναι "λάθος μήνυμα" που εστάλη στον κ. Ασαντ, το οποίο του "δίνει το δικαίωμα να σκοτώνει".

"Δυστυχώς, χθες ήταν μια θλιβερή μέρα. Είναι ακριβώς αυτό που φοβόμασταν", πρόσθεσε ο ηγέτης του Κατάρ, ο οποίος προεδρεύει της Υπουργικής Επιτροπής του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία και ήταν παρών στη Νέα Υόρκη για την ψηφοφορία.

Οι άραβες ηγέτες που ήλθαν στο Μόναχο για να κάνουν τον απολογισμό της "Αραβικής άνοιξης" κατήγγειλαν την "ανθρώπινη τραγωδία" στη Συρία, στην οποία, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο Υπουργό Μοχάμεντ Αμρ, η διεθνής κοινότητα "πρέπει να θέσει ένα τέρμα".

"Είπαμε ότι η αιματοχυσία αυτή είναι απαράδεκτη", τόνισε ο Αμρ, για τον οποίο
Keywords
Τυχαία Θέματα