Χωρίς την 6η δόση θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή συντάξεων

14:01 15/11/2011 - Πηγή: 24wro
Κάθε άλλο παρά καθησυχαστική ήταν με τις δηλώσεις της, η γενική γραμματέας ...
Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, που άφησε να εννοηθεί ότι χωρίς την 6η δόση, θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων. "Η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία είναι....






πολύ δύσκολη, χρειαζόμαστε την έκτη δόση. Η έκτη δόση θα έπρεπε να εκταμιευτεί περί τον Οκτώβριο, βρήκαμε εντούτοις τα περιθώρια για τις συντάξεις, αλλά δεν έχουμε άλλα περιθώρια, αν δεν εκταμιευτεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουμε πρόβλημα" δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή"
του Σκάι.

Eξάλλου, προανήγγειλε νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, διευκρινίζοντας ότι πέραν των επικουρικών συντάξεων δεν θα χρειαστεί νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό. Η κ. Δρέττα δήλωσε ότι στις 25 Νοεμβρίου θα γίνει νέος έλεγχος από την ΕΕ για το ασφαλιστικό σύστημα, προσθέτοντας ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012, θα είναι υποχρεωτικό το εργόσημο. Σημείωσε, επίσης, ότι έως το τέλος του έτους θα επανεξεταστούν - για πρώτη φορά- όλοι οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα αρχίζει να έχει αποτελέσματα για τα ταμεία από το 2014 και μετά διευκρίνισε η γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Keywords
Τυχαία Θέματα