Χρυσή Άρκτος στη Μέριλ Στριπ

23:42 14/2/2012 - Πηγή: 24wro
Παρά το γεγονός ότι το θερμόμετρο... στο Βερολίνο βρίσκεται στους -15 βαθμούς κελσίου, πλήθος κόσμου, σινεφίλ, συρρέει στις αίθουσες όπου πραγματοποιείται το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, «Berlinale».

Δεκαεννέα ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ και ένα αφιέρωμα στην καλύτερη ίσως εν ζωή ηθοποιό την Μέριλ Στριπ η οποία θα λάβει ειδική τιμητική διάκριση Χρυσής Άρκτου.

Πολλά αφιερώματα γίνονται και σε ασιατικές και αφρικανικές ταινίες.

Πρόδερος του Φεστιβάλ ο Βρετανός Μαικ Λι. Μέχρι στιγμής σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η ταινία «Ο
Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει», κερδίζει έδαφος. Η ταινία είναι μια καταγραφή των προβών μιας θεατρικής ομάδας φυλακισμένων που ανεβάζει Σαίξπηρ και συγκεκριμένα το έργο «Ιούλιος Καίσαρας».

Άλλα φαβορί για τα βραβεία θεωρούνται το «Μπάρμπαρα» του Κρίστιαν Πέτζολντ («Yella») ένα δραματικό έργο που σκιαγραφεί διάφορους χαρακτήρες στην Ανατολική Γερμανία του 1980, αλλά και ο «δικός μας» Σπύρος Σταθουλόπουλος, μεγαλωμένος στην Κολομβία με την ταινία «Μετέωρα», μια ερωτική ιστορία μεταξύ ενός νέου καλόγερου (Τέο Αλεξάντερ) και μιας Ρωσίδας μοναχής (Ταμίλα Κουλίεβα). Αίσθηση προκάλεσε και η ατάκα του πρωταγωνιστή στην συνέντευξη τύπου, «Όπως η μοναστική κοινότητα στην ταινία, έτσι και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει, αν θέλει να λειτουργεί ως οικογένεια, να διαλέξει. Είναι υπέρ της τιμωρίας ή υπέρ της αγάπης;».
Keywords
Τυχαία Θέματα